Biznis
22.07.2021. 13:02
Tanjug

Zbog dezinformacija

YouTube ukinuo kanal Žaira Bolsonara

Jutjub
Izvor: Shutterstock

Video platforma Jutjub uklonila je video zapise sa kanala brazilskog predsednika Žaira Bolsonara zbog širenja dezinformacija o pandemiji korona virusa.

Jutjub je u saopštenju za štampu rekao da je odluka doneta "nakon pažljivog pregleda" i bez razmatranja Bolsonarovog posla ili političke ideologije, piše Gardijan.

Krajnje desničarski vojni kapetan Bolsonaro kritikovan je zbog reklamiranja nedokazanih lekova, širenja sumnji o vakcini protiv korona virusa i izbegavanju nošenja maski.

Kabinet predsednika nije još uvek imao komentar.

Prošle godine su socijalne mreže Tviter i Fejsbuk uklonile snimke Bolsonara zbog kršenja uslova korišćenja nakon što se protivio preporukama globalnih stručnjaka za javno zdravlje.

Bolsonarov kanal na Jutjubu objavljuje njegove nedeljne video zapise na kojima poziva ministre, postavlja pitanja i priča o svojim neprijateljima.

Tokom razgovora, koji se takođe pojavljuju i na njegovom Fejsbuk profilu, redovno iznosi sumnje u pogledu ozbiljnosti virusa i restriktivnih mera.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Tramp se vraća...
Donald Tramp

Veliki miting u Ohaju

27.06.2021. 11:12

Tramp se vraća...

Na prvom mitingu od kako je napustio Belu kuću, Donald Tramp je u subotu uveče kritikovao imigracionu politiku administracije predsednika Džoa Bajdena, i pozvao pristalice da pomognu republikancima da povrate većinu u oba doma Kongresa.
Close
Vremenska prognoza
light rain
3°C
06.12.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve