Biznis
17.06.2021. 13:56
Promo

Samit žena lidera

Žene od kojih ima šta da se nauči

Samit žena lidera
Izvor: Samit žena lidera

Drugi Samit žena lidera biće održan 24. juna na Belom dvoru uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. Tema ovogodišnjeg samita je "Women Leading Change“.

Prema rečima Danijele Golić osnivača Samita, ovogodišnji događaj biće veče za inspiraciju, povezivanje i sinergiju. Događaj će zvanično otvoriti Tatjana Matić, ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije.

"Prošla godina je bila specifična po mnogo čemu i mnogo žena se našlo na raskrsnici: kako opstati, šta promeniti, šta poboljšati da se poslovanje ne ugasi. Sve to nam je pokazalo da ako smo jedna drugoj podrška možemo mnogo toga da postignemo na ličnom i profesionalnom planu. Zato smo nakon Samita,  u septembru prošle godine osnovali i Akademiju Samita žena lidera, koju je već u prva dva meseca pohađalo oko 150 žena. Ključne teme bile su 'soft skills' i digitalni marketing, upravo one teme koje su ženama u biznisu neophodne", rekla je Danijele Golić.
 

U decembru prošle godine Samit žena lidera je pokrenuo humanitarnu akciju prikupljanja paketića za mališane bez roditeljskog staranja. Ova akcija je pokrenuta u 10 gradova Srbije, a prikupljeno je više od 600 paketića za najmlađe kojima je to bilo najpotrebnije. 

U martu ove godine organizovale su "Biznis mentor program“ za koji se prijavilo više od 250 žena.  

"Među nama je dosta žena koje iza sebe imaju decenije uspešnog rada i ogromno iskustvo. Upravo one svoje znanje prenose polaznicama Biznis Mentor programa. Jedna od polaznica je i Jasna Dragojević, osnivač 'Welcome to Mimoland', digitalnog i fizičkog koncepta koje putovanje avionom pretvara u edukativno zabavno iskustvo za celu porodicu. Jasna je posao pokrenula uz podizanje kredita u Abu Dabiju, a kroz naš Biznis Mentor program je dobila znanja i mogućnost da aplicira za programe prodrške ženskom preduzetništvu u Srbiji i mogućnost da svoje proizvode plasira i na našem tržištu", objansila je Danijela Golić i dodala da su je upravo ovakvi primeri dobre prakse motivisali da za drugi Samit dovede ekluzivne govornike, žene koje iz svog iskustva mogu govoriti o izazovima sa kojima su se susretale kroz teme kao što su: "Žene lideri današnjice“ i "Važnost ličnog brendinga u poslovanju“.

U okviru panela „Žene lideri današnjice“ govoriće Maja Zelihić - Fulbrajt specijalista i prodekan za napredne studije Forbsovog koledža za biznis i tehnologiju, Arizona USA; Marijana Vasilescu - predsednica izvršnog odbora Sberbank Srbija i Jelena Ječmenić - direktor za globalna partnerstva kompanije Comtrade. Na panelu "Važnost ličnog brendinga u poslovanju“ govoriće Ana Mirković - suosnivač Instituta za digitalne komunikacije i Dina Janevski Farčić - viši potpredsednik za Marketing kompanije Centili.

"Iskreno verujem da  je naša uloga da prepoznamo i investiramo u one ideje , biznise i žene koje mogu da nas naslede i da damo priliku onima koji počinju ili su u fazi rasta i razvoja" istakla je Danijela Golić  koja veruje da će i drugi Samit biti polazna osnova za umrežavanje i jačanje žena preduzetnica u Srbiji i pokretanje nekih novih humanitarnih akcija.

Više o Samitu žena lidera možete pogledati na sajtu: http://samitzenalidera.com/index.html .

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Žene u Češkoj uskoro odlučuju same o verziji svog prezimena
Čehinja

Bez nastavka "ova"

03.06.2021. 10:43

Žene u Češkoj uskoro odlučuju same o verziji svog prezimena

Žene u Češkoj će uskoro moći da koriste prezimena bez nastavka za ženski rod koji sugeriše da su nečija ćerka ili supruga, pošto su poslanici podržali takve zakonske izmene.
Close
Vremenska prognoza
light rain
22°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve