Brejking
20.02.2019. 18:07
Tamara Marković-Subota

FILMSKA SMRT ZBOG SITNE KRAĐE!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Vezao je nekoliko čaršava jedan za drugi, zatim jedan kraj vezao za bolnički krevet, a drugi kroz prozor spustio do tla. Zatim se prebacio kroz prozor, nogama se odgurujući o zidove zgrade. Međutim, kada je stigao do drugog sprata, čaršavi su se odvezali, pao je na beton i na mestu ostao mrtav

 

Nezapamćena tragedija potresla je prošle nedelje i pacijente i osoblje Gradske bolnice u Beogradu, kada je u pokušaju da pobegne od policajca, koji je stražario ispred njegove sobe, Slavko Milojković (35) iskočio kroz prozor i poginuo. Za njim su ostali samo odvezani čaršavi, čiji je jedan kraj ostao vezan za bolnički krevet.

Milojković je rodom iz sela Dražanj, u opštini Grocka, a pod potragom policije bio je jer je komšiji ukrao nekoliko komada poljoprivrednog alata.

- Za tu krađu mu je policija napisala prekršajnu prijavu. Ali Milojković, koji je živeo od danas do sutra, nije imao novca za plaćanje kazne. Vreme je prolazilo, a policija je neprekidno pokušavala da mu uđe u trag. Pre dve nedelje su Milojkovića pronašli kod meštanina Gorana Mitrovića. Ni tada nije hteo da im se preda. Počeo je da beži od policajaca pa je pao niz stepenice u Mitrovićevoj kući i tako povredio čašicu na kolenu. Udarac je bio toliko jak da Milojević nije mogao da se osloni na povređenu nogu. Nije mogao ni da hoda pa se tako i predao policiji - priča za „Ekspres" jedan od meštana Dražnja.

Policajci koji su tada uhapsili Milojkovića odmah su pozvali Hitnu pomoć. Lekari su po dolasku konstatovali da povreda zahteva hospitalizaciju pa je Milojković prevezen u Gradsku bolnicu u Beogradu. Tamo mu je ukazana pomoć, a potom određeno bolničko lečenje. Da ne bi pobegao s lečenja, policija mu je odredila obezbeđenje, odnosno policajca koji je stražario ispred njegove sobe. Milojković, međutim, nije imao nameru da ode u zatvor pa je odlučio da pobegne. Vezao je nekoliko čaršava jedan za drugi, zatim jedan kraj vezao za bolnički krevet, a drugi kroz prozor spustio do tla. Zatim se prebacio kroz prozor, nogama se odgurujući o zidove zgrade. Međutim, kada je stigao do drugog sprata, čaršavi su se odvezali, a Milojković je pao na beton i na mestu ostao mrtav.

Meštani Dražnja za njegovu smrt saznali su slučajno. Naime, namestilo se da je Milojkovićevo telo do mrtvačnice vozio jedan od njegovih komšija, koji je odmah razglasio vest po selu.

O životu nastradalog, meštani kažu, mogao bi da se napiše roman.

- Slavka život nije mazio. Pre deceniju i po mu je poginula majka Evica. Vraćala se s koleginicama iz umčarskog „Agrokoma" s posla. Išle su prečicom da bi što pre stigle kućama. Nažalost, Evicu je jedne večeri udario automobil i na mestu je usmrtio. Slavko je tad bio mlad, tek stasao za život. Od tad se snalazio sam. Išao je u nadnicu po selu, radio fizičke poslove, kopao grobnice na seoskom groblju... Najviše vremena je ipak provodio ispred lokalne prodavnice, gde je svaki dan pio pivo. Voleo je da popije, i bio je malo čudan, ali su ga meštani voleli. Navikli su se na njega. Pričalo se da je znao da krade po kućama, ali to su bile sitne krađe i nekako su mu to svi opraštali - kažu meštani Dražnja.

U Gradskoj bolnici su za „Ekspres" potvrdili smrt pacijenta, ali nisu želeli da govore o detaljima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve