Brejking
01.08.2017. 06:51
Ljubinka Brkić

Osnivač Gitarijade pretio ubistvom socijalnoj radnici u Zaječaru

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Prišao je socijalnoj radnici i upitao je: "Da li znaš šta se sve dešava i kako se ubijaju, kako se danas lako gubi život? Možeš da zoveš obezbeđenje, koga god hoćeš, ubiću te! Udaviću te kao pile!"

Momčilo Radenkovića Moša (66), pevač nekada veoma popularne grupe "Zlatni prsti" i jedan od osnivača Zaječarske gitarijade, uhapšen je zbog sumnje da je pretio ubistvom radnici Centra za socijalni rad u Zaječaru.
Radenković je, kako pišu mediji, u Centar za socijalni rad u Zaječaru došao sa svojim prijateljem, koji se razvodi od supruge.
Međutim, došlo je najpre do rasprave, a potom i do sukoba između radnice ove ustanove i čoveka koji se razvodio. Radenković, koji je do tada mirno sedeo, odjednom je ustao i umešao se u svađu, i to na prilično grub način.
- Prišao je socijalnoj radnici i upitao je: "Da li znaš šta se sve dešava i kako se ubijaju, kako se danas lako gubi život? Možeš da zoveš obezbeđenje, koga god hoćeš, ubiću te! Udaviću te kao pile!" - rekao je navodno Radenković radnici u centru.
Nakon toga, Momčilo i njegov prijatelj su izašli iz prostorija centra. Radnica je odmah pozvala policiju i zaječarski gitarista je brzo uhapšen.
Radenković inače u svom dosijeu ima više krivičnih dela - za ometanje službenog lica u vršenju dužnosti, napad na službeno lice i ugrožavanje sigurnosti.
On je nekada imao pištolj u legalnom posedu, ali mu je policija oduzela oružje zbog krivičnih dela koja je činio.
Radenkoviću je u sredu, uz prijavu zbog ugrožavanja sigurnosti, određeno zadržavanje do 48 sati.
Zamenica gradonačelnika Zaječara Marina Milić je nakon sastanka sa ministrom rada Zoranom Đorđevićem rekla da se, nažalost, nemio incident dogodio u Centru za socijalni rad.
- Navodno je Radenković ničim izazvan počeo da preti radnici, pa se tereti za delo ugrožavanja sigurnosti. Zadržan je u policiji, koja je reagovala istog momenta - rekla je Marina Milić.

Zlatni prsti
"Zlatni prsti" su, inače, bili zaječarska rege i rok grupa, osnovana 1970. godine, a njeni članovi su osnivači čuvene Zaječarske gitarijade, na kojoj su i pobedili 1974. godine. Učestvovali su potom na više festivala, a debi album „Zlatni prsti", na kojem je većinu pesama komponovao baš Radenković, snimili su 1976. Prvi veliki hit grupe bio je „Igraj rege", koju je 1977. godine objavio zagrebački „Jugoton". Naredne, 1978. godine nastupili su i na VOOM festivalu u Novom Sadu, koji je godinu dana kasnije bio odskočna daska za jednu od najvećih jugoslovenskih rok grupa „Riblju čorbu".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
07.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve