Društvo
18.04.2018. 13:54
Jovana Nikolić, Foto: Promo

BEOGRAD U NAREDNIM GODINAMA DOBIJA 54 NOVE FONTANE: Ovo su nove lokacije!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Beograd će na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića krasiti još 54 nove fontane i to na mestima koja sada izgledaju zapušteno.

Pažnja će biti usmerena na kružne tokove na Novom Beogradu i na Bogosloviju odnosno na Topčidersku zvezdu. Neće biti izostavljene ni prigradske opštine poput Obrenovca, Lazarevca, Grocke i ostale. Njima je namenjena po jedna fontana a gradski menadžer Goran Vesić je rekao da svaka prigradska opština zaslužuje da im se ulepša okruženje.

"To neće biti fontane poput one na Slaviji u smislu veličine, ali će ih biti na mestima na kojima ih do sada nije bilo" objasnio je on gostujući u Beogradskoj hronici. Takođe je dodao da će fontane biti izgrađene u narednih nekoliko godina i naglasio da je u pitanju deo kontinuiranih napora da se ulepša grad, poput sređivanja fasada i samog centra grada.

Kada je reč o projektu "Beograd na vodi" on kaže da sve ide po planu.

"Za nas je posebno važno, da će građani u roku od približno mesec dana videti novi bulevar koji će spajati Karađorđevu ulicu i Bulevar vojvode Mišića". Ulica će dobiti ime po bivšem američkom predsedniku Vudrou Vulsonu koji je u vreme prvog svetskog rata učinio mnogo za Srbiju, a inicijativu za ime ove ulice je dao predsednik Vučić.

Prema Vesićevim rečima, građani mogu da vide da se prve dve kule u Beogradu na vodi završavaju, dok se treća i četvrta grade a u toku je i gradnja tržnog centra i Kule Beograd u okviru koje će biti "Sent Ridžis" hotel.
Neće biti izostavljen ni Brankov most pored kojeg se planira izgradnja hotela. Radiće se i rekonstrukcija hotela "Bristol".

Gradski menadžer je podsetio da se Železnička stanica seli na Prokop, da će železnička pruga biti izmeštena iz centra grada, kao i da su započeti radovi na izgradnji nove autobuske stanice na Novom Beogradu.

"Podsetiću da je prošle godine izdato građevinskih dozvola za preko milion kvadrata što je rekord u novijoj istoriji Beograda".

U planu je i rešavanje problema liste čekanja u vrtićima a Vesić je najavio da će Grad Beograd u narednom periodu uraditi sve da gradska javna preduzeća sa više od hiljadu zaposlenih u krugu preduzeća imaju vrtić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
10°C
01.04.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve