Društvo
27.09.2018. 13:00
R.E./Beta

CRNOGORCI SE NE ODRIČU TITA: Podižu mu spomenik u centru Podgorice

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net
 Podgorica bi uskoro mogla dobiti spomenik Josipu Brozu Titu, a tu ideju podržava većina u lokalnom parlamentu.
Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković (DPS) juče je najavio da će grad podržati inicijativu o podizanju spomenika Josipu Brozu Titu u Podgorici, kao čoveku čije je ime Podgorica ponosno nosila 47 godina, "s ciljem da nastavimo da se ponosimo tom tradicijom".
On je to rekao na sastanku sa predstavnicima UBNOR i antifašista Podgorice.

Iz Demokratske Crne Gore i Socijaldemokratske partije je za portal CdM rečeno da podržavaju inicijativu da u Podgorici bude podignut spomenik Titu. U Socijalističkoj narodnoj partiji ističu da o tome nisu razmišljali, te da im ovo pitanje nije na listi prioriteta.

Iz Nove srpske demokratije, međutim, tvrde da bi "samo neka velika budala mogla predložiti da se podigne spomenik onome ko je tražio da Englezi bombarduju Podgoricu i Nikšić na Vaskrs 1944. godine".

Demokrate su, kako je saopšteno, privržene svemu onom što predstavlja istorijsko nasleđe, tradiciju i identitet moderne Podgorice, koja je, kako se navodi, u jednom periodu dvadesetog veka, i to u periodu svog intenzivnog razvoja, nosila i ime Titograd, po dugogodišnjem predsedniku SFRJ.

SDP je saopštla da je za vreme njegove vlasti Crna Gora doživela najveći ekonomsko-socijalni progres u svojoj istoriji. "Skoro kompletno stanovništvo je opismenjeno, izgrađene su stotine fabrika, razvijen turizam i ekonomija koja ja izvozila stotine miliona dolara godišnje. Skoro svi putevi, aerodromi, luke i druga infrastruktura koje danas koristimo su izgrađeni u tom periodu", smatra ta stranka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
16°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve