Društvo
06.08.2018. 15:29
R.E./Telegraf.rs/ foto NURDOR facebook

HEROJI SE IZLEČILI OD NAJTEŽIH BOLESTI I SADA SE BORE ZA SRBIJU: Deca lečena od raka donela Srbiji 7 medalja na "Svetskim dečjim pobedničkim igrama" u Moskvi

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Svetske dečje pobedničke igre - sportsko takmičenje čiji su takmičari deca celog sveta lečena od raka, održalo se 2. do 6. avgusta 2018. godine u Moskvi.

NURDOR je po šesti put  omogućio da mališani koji se bore sa rakom predstave sebe kao reprezentaciju Srbije i  učestvuju u posebnoj olimpijadi, a oni donose ukupno sedam medalja sa ovog svetskog takmičenja.

"Naši hrabri mali heroji vraćaju se na beogradski aerodrom u ponedeljak u 22:10 sat i donose sedam medalja! - navode u NURDOR-u kako piše Telegraf.

Sportisti su se takmičili u šest sportskih disciplina - plivanju, atletici,malom fudbalu, streljaštvu , stonom tenisu i šahu, a učestvovala su deca iz skoro celog sveta.

Deca sa invaliditetom su takođe mogla da učestvuju jer su kao kategorije bile predstavljene i trke u invalidskim kolicima i leđno plivanje.
Srpski NURDOR tim je učestvovao je sa osam učesnika uzrasta od sedam do 16 godina u pratnji volontera.

- U proteklih šest godina više od 50 dece je zahvaljujući NURDOR-u učestvovalo na Svetskim pobedničkim igrama. Svake godine donesu mnogo medalja i vrate se neizmerno srećni i ponosni na svoj tim i sebe. Ovo za njih mnogo znači, mogućnost da predstavljaju svoju zemlju i postižu uspehe, a uz sve to zajedno sa drugarima iz svih delova sveta dele radost i sreću.Oni su svi pravi mali heroji, koji znaju šta znači boriti se u najtežim bitkama i pobeđivati, a gledati ih kako ovde slave život svi zajedno je nešto toliko posebno i snažno da je teško naći reči za takav osećaj - kaže za "Telegraf"  Marija Đurović, roditelj i član NURDOR-a.

Put u Moskvu omogućili su donatori i roditelji svojim novčanim sredstvima.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-8°C
24.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve