Društvo
25.07.2018. 12:32
R.E./Beta

OTVORENE DVE SOBE ZA INTENZIVNU NEGU U NOVOM SADU: Deca obolela od raka imaće bolje uslove za lečenje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net
 Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka (NURDOR) otvorilo je danas dve sterilne sobe na hemato-onkološkom odeljenju Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu, u koje su kroz donacije uložili dva miliona dinara.
Sobe su namenjene deci kojoj je potrebna posebna nega tokom lečenja maligne bolesti, a prostor od oko 35 metara kvadratnih kompletno je renoviran i opremljen. Uredjen je i poseban prostor za održavanje higijene odeće.
Otvaranje sterilnih soba omogućeno je zahvaljujući udruženoj saradnji NURDOR-a i donatora koji poseduju znanje iz ove oblasti, pa je prostor renoviran po najvišim medicinskim standardima, opremljen savremenom medicinskom opremom, krevetima na električni pogon, infuzionim pumpama i slično.
"Sa posebnim ponosom objavljujem da je, zahvaljujući NURDOR-u, hemato-onkološko odeljenje u Novom Sadu, pored Niša i Kragujevca, u poslednja tri meseca treće odeljenje na kome su značajno poboljšani uslovi lečenja mališana obolelih od raka", izjavila je na otvaranju predsednica NURDOR Joland Korora.

Medju donatorima su predškolska ustanova "Poletarac" iz Odžaka, porodica Kobiljski, Humanitarno društvo "Mitropolit Stefan Stratimirović", Alumni klub Fondacije dr Zoran Djindjić i mnogi drugi.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
0°C
18.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve