Društvo
29.08.2018. 14:56
R.E./Danas.rs

PARA VRTI GDE BURGIJA NEĆE: Stanari u Ustaničkoj moraće da se isele kad im se natovari dug

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Stanarima Ustaničke 244g, ljudima prognanim iz Hrvatske, Bosne i Hrecegovine i sa Kosova, saopšteno je da više niko neće pokušavati da ih izbaci na ulicu policijskom akcijom, već će ih finansijski kažnjavati dok se pod pritiskom dugova sami ne isele, navodi se u saopštenju Združene akcije „Krov nad glavom“.

Vladimir Cucić, komesar za izbeglice, pokrenuo je tužbu protiv stanara za uzurpaciju, jer ostajanjem u stanovima sprečavaju useljenje novih izbeglica.

Takođe Opština Zvezdara je pokrenula postupke za naplatu troškova izvršenja, odnosno izbacivanja na ulicu koja su pokušana tokom novembra i decembra 2017. godine i od 24. jula do 10. avgusta 2018.godine.

Svaka od izbegličkih porodica iz Ustaničke ulice morati da plati odštetu od oko 6.000 evra, plus opštinske troškove od 5.000 do 50.000 dinara, po Cucuićevoj proceni.

U saopštenju se ističe da su izbeglice tim uslovljavanjem praktično osuđene na odgovarajuće zatvorske kazne, jer navedeni novčani iznos nisu u mogućnosti da plate.

„Da imaju te pare, odavno bi sebi našli drugi krov nad glavom i izbegli bi život pod svakodnevnom pretnjom izbacivanja na ulicu“, ocenili su iz združene akcije, piše Danas.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
18°C
01.10.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve