Društvo
26.05.2016. 06:36
ekspres

PREGLED ŠTAMPE, 26.MAJ: RTS presnimio "Radovana Trećeg" sa Batom, Kole kupuje i četvrtu šećeranu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Pod naznakom "Najbogatiji Srbin priča za Blic" ovaj list donosi intervju sa Miodragom Kostićem, koji najavljuje da će mu Antimonopolska komisija uskoro odobriti kupovinu i četvrte šećerane u Srbiji. Bojan Pajtić poručuje da ga "ne dotiču priče da je gej", a tu je i specijal na 4 strane, sa testom za srednjoškolce.

Blic, kao i Novosti, na naslovnim stranama reklamiraju knjige o Bati Živojinoviću, što je zanimljiv način da se profitira na liku i delu legendarnog glumca koji će danas biti sahranjen u Aleji velikana u Beogradu.

Novosti kao udarni tekst najavljuju skandaloznu odluku bivšeg rukovodstva RTS da izbriše iz arhive TV seriju "Čardak ni na nebu ni na zemlji", ekranizaciju dramskog teksta Dušana Kovačevića "Radovan Treći", u kojoj je naslovnu ulogu igrao uopravo Velimir Bata Živojinović.

Kurir kao glavnu donosi priču o 18. rođendanu Anastasije Ražnatović i poklonima koje je tom prilikom dobila, a koji, po njihovim proračunima, vrede oko 100.000 evra.

"Smrt čuvara iz Savamale je produženo krivično delo", piše Danas, pozivajući se na incident sa rušenjem u ovom beogradskom naselju. Tu je i najava smene u vrhu SNS, a obavešteni izvori ovog lista tvrde da će Zoranu Mihajlović uskoro zameniti Marija Obradović.

Borko Stefanović u intervjuu Alou tvrdi da "muljatori i lažovi vode DS", a Informer u jutrošnjem izdanju donosi intervju sa čuvenim Matsom Vilanderom, koji kaže: "Ne mrzim Novaka Đokovića". Isti list prenosi i izjavu Florens Artman, bivše portparolke Haškog tribunala, koja tvrdi da "Hag ubija Mladića kao što je ubio i Miloševića"

Politika se bavi pozadinom incidenata i sukoba u FK "Partizan", a prenosi i autorski tekst Stanislave Pak, savetnice prdesednika Republike, koja se pita: "Ko sklanja Nikolića sa poilitičke scene?"

Opet je posečeno mnogo šume, odštampano mnogo novina, a mi nismo otkrili ništa novo i dob ili odgovore na neka suštinska pitanja koja nas muče. Ko zna, možda sutra...

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
25.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve