Društvo
24.07.2018. 18:10
R.E./Beta

RADOVI OD PROKOPA DO STANICE ZEMUN: Od srede promena u železničkom saobraćaju do aprila 2019.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Preduzeće "Infrastruktura Železnice Srbije" je danas najavilo promene od sutra, srede, 25. jula, u železničkom saobraćaju zbog radova na deonici pruge između nove stanice "Beograd Centar" u Prokopu i stanice "Zemun".

Planirano je da ti radovi koji su, kako je saopšteno, "u okviru izgradnje pruge za velike brzine između Beograda i Budimpešte", traju do aprila 2019. godine.

Do tada će biti "značajno smanjena propusna moć pruge Beograd Centar-Zemun-Stara Pazova-Novi Sad-Subotica", piše u saopštenju, a brzina vozova smanjena na 50 kilometara na sat.

Tako će vozovi koji iz Beograda kreću za Sofiju (09.06 sati) i za Solun (18.21 sati), od sutra polaziti iz železničke stanice "Topčider" i stizati u nju.

Međunarodni sezonski voz na relaciji Subotica-Bar, koji je do sada iz Subotice polazio u 16.45 sati, od sutra će polaziti za Crnu Goru u 16.30 sati.

Sutra, u sredu, 25. jula, biće promenjena i organizacija saobraćaja vozova u unutrašnjem saobraćaju, kao i gradske železnice "BG Voz".

Neki od vozova za Novi Sad, Šid i Sremsku Mitrovicu, koji su do sada polazili iz železničke stanice "Beograd Centar" u Prokopu, i dolazili u nju, koristiće stanicu "Zemun", a neki od vozova za Suboticu i iz nje, koristiće Železničku stanicu "Novi Beograd".

Drugi vozovi na tim relacijama će medjutim i dalje koristiti stanicu "Beograd Centar" u Prokopu.

Saopštenje s pojedinostima najavljenih promena je na sajtu "Infrastrukture Železnice Srbije".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
24.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

OI 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Euro 2024

Vidi sve