Društvo
19.03.2018. 11:59
R.E./Beta

TUŽILAŠTVO UTVRĐUJE KRIVIČNU ODGOVORNOST "ANTIVAKCINAŠA": U toku pretkrivični postupak protiv javnih ličnosti koje se protive vakcinaciji dece

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Više javno tužilaštvo saopštilo je danas da je u toku pretkrivični postupak protiv više javnih ličnosti koje se protive vakcinaciji dece.

U saopštenju se navodi da Više javno tužilaštvo u Beogradu - odeljenje za visokotehnološki kriminal " postupa u pravcu utvrđivanja krivične odgovornosti više javnih ličnosti protivnika vakcinacije dece".

Dodaje se da su te javne ličnosti predmet obrade i procesuiranja Odeljenja koje proverava činjenično stanje i prikuplja potrebne dokaze i dokumentaciju kako bi na adekvatan način i u potpunosti bio sproveden i okončan pretkrivični postupak.

"Ni u ovom kao ni u bilo kom drugom predmetu neće biti ustupaka niti izuzetaka u smislu utvrđivanja krivične odgovornosti i krivičnog gonjenja onih lica koja su izvršila neko krivično delo, a nakon što budu prikupljeni svi relevantni dokazi i sprovedene i druge procesne radnje tužilaštvo će blagovremeno o tome obavestiti javnost", navodi se u saopštenju.

Podsetimo, mediji su u februaru preneli vest da je prvom osnovnom sudu u Beogradu podneta krivična prijava zbog izazivanja panike i nereda protiv 43 osobe koje su protivnici vakcinacije dece, a posebno vakcinacije MMR vakcinom protiv malih boginja.

Na toj listi, između ostalih, nalazi se i nekoliko javnih ličnosti: Mirjana Bobić Mojsilović, Maja Volk, Jelena Karleuša, Miroljub Petrović...

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
3°C
28.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve