Društvo
10.11.2018. 14:57
R.E./Foto: Ministarstvo odbrane

VOJNA VEŽBA " VEK POBEDNIKA" POLIGON " BOROVAC": Prikazana obučenost snaga za brzo reagovanje

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Pripadnici Četvrte brigade Kopnene vojske i Centra za obuku jedinica za multinacionalne operacije izveli su na vojnom kompleksu "Borovac" kod Bujanovca taktičku vežbu na kojoj je angažovano oko 1.000 vojnika i 100 borbenih sredstava. Nosilac vežbe je Četvrta brigada, a komandant je brigadni general Slobodan Stopa.

Cilj vežbe je da se prikaže obučenost snaga za reagovanje u izvođenju taktičkih radnji i postupaka u toku izvođenja operacije u različitim zemljišnim i vremenskim uslovima, danju i noću. Težiše je na prikazu obučenosti snaga za komandovanje u radu na donošenju odluke, pripremi za organizovanje operacije i komandovanju jedinicama u operaciji.

Tokom vežbe izvršeno je kretanje dve kolone od garnizona Vranje do rejona razmeštaja, sprovođenje radnji pri nailasku na protivtenkovske mine i pretres terena. U završnom delu vežbe izvršena je otkricanje i neutralisanje ubačene neprijateljske grupe.

Efektno prikazanim dejstvima u završnici vežbe, snage za reagovanje Četvrte brigade potvrdile su da su u potpunosti obučene i osposobljene za izvršavanje namenskih zadataka.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
22°C
21.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve