Društvo
08.02.2018. 15:36
R.E./Dnevnik

ZA PLOVILA, PEŠAKE I BICIKLISTE: Srbija i Rumunija dobiće novi međunarodni granični prelaz

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Srbija i Rumunija dobiće novi međunarodni granični prelaz za plovila, pešake i bicikliste na Begejskom kanalu, piše Dnevnik.

Kako navode, prelaz će biti izgrađen između naselja Otelek u Rumuniji i Srpskog Itebeja u Srbiji, a biće otvoren od 7 do 19 časova po vremenskoj zoni Srbije, odnosno od 8 do 20 časova po vremenskoj zoni Rumunije.

Osim toga, dve strane mogu, na zahtev bilo koje od njih, odobriti funkcionisanje graničnog prelaza i van pomenutog radnog vremena. Prevoz opasne robe, životinja i proizvoda za koje je obavezan fitosanitarni pregled, zabranjen je na ovom graničnom prelazu, stoji u zvaničnom saopštenju rumunske Vlade.

- U toku je raspisivanje tendera koji će omogućiti početak radova do kraja ove godine. Rok za završetak projekta je 2021. godina - kaže za Dnevnik pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišic.

Granični prelaz na Begejskom kanalu, jedan je od uslova za nastavak izgradnje biciklističke staze do rumunske granice, čime bi se uspostavila biciklistička veza između Zrenjanina i Temišvara.

Biciklistička staza uz kanal Begej treba da poveže Zrenjanin i Temišvar, u dužini od 75 kilometara, što je projekat prekogranične saradnje, koji se finansira iz sredstava EU, a preostalo je da Zrenjanin završi svoj deo puta do granice.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-5°C
06.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve