Foto
09.06.2024. 08:00
R.E.

Generalna proba

Preciznost, disciplina i tradicija u čast kralja Čarlsa (FOTO)

kraljevska vojska 08.06.2024.
Izvor: EPA / ANDY RAIN

U subotu je u Londonu održana proba za tradicionalnu paradu "Trooping the Colour", ceremonijalni događaj koji se svake godine održava kako bi se proslavio zvanični rođendan kralja Čarlsa III.

"Trooping the Colour" ili "Pozdrav bojama" je dugogodišnja tradicija u britanskoj vojsci koja seže sve do početka 17. veka. Ceremonija uključuje paradiranje različitih pukovnija britanske vojske, koje demonstriraju preciznost, disciplinu i vojnu tradiciju.

Tokom ovog događaja, zastava pukovnije (poznata kao "the Colour") nosi se ispred trupa kako bi se simbolično pokazalo jedinstvo i lojalnost vojnika prema svom kralju i zemlji.

Sama ceremonija je poznata po svojoj veličanstvenosti i tačnosti, a učestvuju stotine vojnika, konja i muzičara iz različitih jedinica. "Trooping the Colour" nije samo vojni događaj, već i velika atrakcija za posetioce Londona, koji dolaze iz celog sveta kako bi prisustvovali ovoj svečanosti. Kraljevska porodica, uključujući kralja Čarlsa III, prisustvuje događaju, često sa balkona Bakingemske palate, gde mašu okupljenoj publici.

Proba koja se održava pre glavne ceremonije, poznata kao "Pukovnikov pregled", omogućava vojsci da se pripremi i osigura da sve teče glatko tokom zvanične proslave. Maskota, kao što je irski vučji hrt pukovnije Irskih gardista, dodaje jedinstven i tradicionalan element ovom događaju

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
16.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve