Sport
27.01.2018. 11:00
R.E/ žurnal.rs

FUDBAL: Oragnizaciji SP 2026, domaćinstvu bliži Maroko

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

FIFA će odluku od domaćinu SP 2026. godine, doneti ove godine 13. juna u Moskvi.

Rok za dostavu celokupne dokumentacije ističe za dva meseca. Severnoamerički kandidat u sastavu Amerika-Kanada-Meksiko, našla se u problemu. Oni za sad nisu obezbedili garancije za bezvizna putovanja učesnika, kao radne dozvole i i poreske olakšice koje zahteva FIFA.

"Dokumenta još nisu spremna, ali će biti u zadatom roku biti dostavljena", rekao je Sunil Gulat, odlazeći predsednik FS Amerike.

Predsednik KOKANKAF-a, Viktor Montaljani rekao je da birokratija mnogo usporava proces.

"Za pojedina dokumenta nije dovoljan jedan potpis, potrebno je mnogo više potpisa. To zahteva razgovor sa puno ljudi i oduzima mnogo vremena", izjavio je Viktor.

Gulati je dodao da ništa ne može da bude rešeno bez Vlade SAD.

"Imali smo jasnu podršku Bele kuće u vezi kandidature. Nadležni su obavešteni, kakve su nam garancije neophodne. Nije uopšte lako organzivoati Mundijal. Moramo da vodimo računa o ugrožavanju bezbednosti SAD, kao i koliko je prihvatlji u odnosu naprihod koji od takmičenja očekuje FIFA", zaključio je Gulat.

Drugi kandidat, koji je takođe u trci za organizaciju je Maroko. Oni spremno čekaju kongres, dokumentacija je potpuno spremna.

"Svetsko prvenstvo u Maroku doneće komercijalni uspeh FIFA i ostaviti dugoročno nasleđe. Verujemo u pobedu naša kandidature, kojom će i fudbal pobediti. Naša mlada nacija, Afrika i ceo svet", izjavio je Mulami Hafid Elalam, predsednik Organizacionog odbora kandidature Maroka.

Slogan njihove kandidature je "Izgradnja nacije".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve