Sport
06.03.2018. 16:45
R:E/ mondo.rs

FUDBAL: "Štampa je džukačka" Đukić

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

FK Partizan se nalazi u krizi rezultata. Na današnjoj konferenciji za medije, rekao je da ekipa ima snage da prevaziđe probleme u kojima se nalaze.

U Sportskom centru "Teleoptik" u Zemunu, strateg crno belih je odgovarao na pitanja, koja su najviše zanimala novinare. Pitanja koja su stavljana u prvi plan, tiču se ciljeva Partizana, jer je titula skoro izgubljena, formi ekipe i kako da se ona popravi, isto tako o glasinama da odlazi iz kluba.

"Nijednog momenta nisam imao razgovor... Nemam nijednog igrača koji je nezadovoljan, nesrećan, nema nedscipline. Jednostavno, ne uspevamo da pobedimo, ne uspevamo da damo gol. Ne vidim razlog da dam ostavku, vidim se sposobnim da zajedno sa ekipom izađemo iz problema. Ponekad u fudbalu stvari ne zavise samo od vas. Niko mi nije tražćio ostavku, niti je neko razgovarao na tu temu", rekao je Đukić.

Smatra normalnim, ako su ljudi iz kluba razgovarali sa drugim trenerima.

"Ja sam dugo u fudbalu, to je fudbal, profesionalac sam i znam da je jedino teren merilo. Za mene je biti ili ne biti od treće utakmice kako sam ovde. Od tada se čuju povici protiv mene. To nije ništa novo, nije neki dodatni prtiisak", kaže Đukić.

On se posebno osvrnuo na natpise u medijima, gde se pominje klauzula od 600.000 evra, koja se odnosi na raskid ugovora.

"Laž, laž, laž, ne postoji klauzula od 600.000 evra. Svako ko je to napisao je prevarant. Mnoge stvari koje se provlače po novinama nisu istinite. Pretpostavljam da je klub radio svoje stvari, koje treba da radi. Ali, postojale su mnoge stvari koje su neverovatne. Mnogo su mi zasmetale stvari, recimo u mnogim medijima se pojavila suma od 600.000 evra, to je tačno namešteno da se ide na mene u ovoj državi gde je plata 300 evra. Vi nekome zalepite da nekome treba isplatiti 600.000 evra. Kako nekome da u Srbiji oklevetate? Tako što nekome zalepite da treba da dobije 600.000 evra. To je bezobrazno, džukački i dripački. Ili oni naslovi tipa: 'Đukić odlazi milom ili silom'", povišenim tonom je rekao.  Zatim je dodao:

"Ja pošteno radim svoj posao i pokušavam da vratim ekipu na pravi kolosek. Moja jedina snaga su ovih 30 momaka i pokušavam da Partizan počne da pobeđuje. Ostalo ne zavisi od mene i ne želim da ulazim u stvari koje ne zavise od mene. Ja sad razmišljam samo o tome da radim svoj posao. Vi biste tako priznali svoju nemoć, a ja nisam nemoćan, ja iza sebe imam ekipu i ona želi da sa mnom, sa stručnim štabom da izađe iz problema. Nemam nijednog igrača koji je nezadovoljan, nesrećan, nema nedscipline. Jednostavno, ne uspevamo da pobedimo, ne uspevamo da damo gol. Ne vidim razlog da dam ostavku, vidim se sposobnim da zajedno sa ekipom izađemo iz problema. Ponekad u fudbalu stvari ne zavise samo od vas".

Nakon ovih izjava, on je pomenuo i borbu za titulu.

"Bilo bi me sramota da pričam o titulu kad sam na 14 bodova. To je kao da nekome u šok-sobi kažeš: 'Hoćeš da radimo istrčavanje na 100 metara'. Najpre treba da pobedimo Rad, da smanjimo razliku i onda razmišljamo o nečemu više. Sigurno je da sam deo krivice kada ne pobeđujemo, kao što sam bio deo uspeha u Evropi, sve delim sa ekipom i uvek sam sa igračima", izjavio je Miroslav Đukić.

Osvrnuo se i na predstojeći meč protiv Rada, koji crno beli igraju bez publike.

"Očekuje nas ozbiljan meč protiv Rada, odigrali su odiličnu utakmicu protiv čačanskog Borca i puni su samopouzdanja. Ali, nama treba pobeda, da se vratimo na staze uspeha, da povratimo samopouzdanje, a to se jedino postiže pobedama", rekao je Đukić o meču protiv Rada, na kojem neće biti dozvoljeno prisustvo publike. Svi smo tužni što smo izgubili utakmicu, ali treba da prevaziđemo situaciju, i da se okrenemo sledećoj utakmici a to je Rad i da vratimo samopouzdanje. Nema druge medicine, samo pobede, samo to može da nas vrati na pravi kolosek", rekao je Đukić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
1°C
30.01.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve