Sport
08.01.2018. 13:45
R.E/ fourfourtwo.com

FUDBAL: Top 10 pojačanja Premier lige 2017/2108

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Svako leto klubovi iz Premier lige potroše mnogo novca na dovođenje igrača, predstavljamo vam top 10 pojačanja ove sezone. Igrači koji su ostavili fenomenalan utisak.

#10 Nemanja Matić (Čelzi-Mančester Junajted) Bez obzira na formu Mančester junajteda, sprski igrač je prikazao sjajne partije. Igra standardno, doneo je čvrstinu na sredini terena. Ono po čemu se najviše vidi njegov doprinos je igra Pol Pogbe. Koji ima mnogo više slobode da prikaže i opravda novac, koji je uložen za njegov dolazak iz Juventusa. Cena plaćena za usluge srpskog igrača je bila 40 miliona.

#9 Pascal Gros (Ingloštad-Brajton) Ovaj igrač je plaćen "samo" 2.5 miliona funti. Što predstavlja potpuno neverovatan podatak u današnjem fudbalu. Brajton nije ekipa koja igra lep fudbal, ali ono što Paskal Gros radi ove sezone je potpuno fenomenalno. Ukoliko nastavi sa ovakvim partijama, sigurno da će uskoro preći u neki klub većeg imena.

#8 Džek Kork (Svonsi-Barnli) Ekipa Barnilija igra sjajno ove sezone, imaju jednu od najjačih odbrana u ligi. Teško je izdvojiti ko je najbolji igrač, pošto funkcionišu izuzetno kao tim. Kork je igrač sredine terena i ima ogroman uticaj na igru svog tima. U redove Barnlija stigao je iz Svonsija, cena 8 miliona funti.

#7 Džordan Pikford (Sandrlend-Everton) Posle sezone 2016/2017 gde je ekipa Sandrlenda ispala iz lige, nije se uopšte dovodilo u pitanje, hoće li sjajni golman preći u neki veći klub. On je stigao u Everton, gde i pored loših partija na početku sezone, ovaj sjajni golman pokazao kvalitet. Everton je sa ovim igračem, verovatno dugoročno rešio pitanje golmana.

#6 Kajl Voker (Totenhem-Mančester Siti) 50 miliona funti, koliko je plaćen bivši igrač Totenhema je svakako mnogo za defanzivca. Ono što je Siti dobio ovim transferom je igrač koji pokriva kompletnu desnu stranu, takođe važi za jednog od najboljih desnih bekova u ligi.

#5 Heri Megvajer (Hal-Lester) Ovaj igrač već duži period ima reputaciju velikog potencijala. On je predstavljao jednu retkih svetlih tačaka u ekipi Hala prošle godine. Ima sjajnu igru glavom, snažan je i veliki borac.

#4 Davinson Sančez (Ajaks-Totenhem) Sančez je stigao u redove Totenhema iz čuvene škole fudbala Ajaks. Totenhem je oborio rekord kluba za ovaj transer i to za igrača koji ima samo jednu sezonu evropskog fudbala. Na ruku mu je išla povreda Aldervejdea, zbog koje igra redovno. Godine su na njegovoj strani, ima 21. Igrač njegove snage i tehnike bi mogao za tri, četri godine da bude jedan od najboljih u Evropi. Real Madrid je pokušao da ga dovede, ali je Totenhem bio brži.

#3 Ederson (Benfika-Mančester Siti) 35 miliona funti nije uopšte malo, kada se radi o igraču na poziciji golmana. Za Edersona se može reći da je igrač na pravom mestu, u pogledu stila fudbala koji forsira Pep Gvardiola. Sigurnost kojom igra nogama, upravo je ono što španac traži.

#2. Rišarlison (Flumineze-Votford) Brazilac je pravi primer fudbalera koji stiže iz zemlje sambe. Fenomenalna tehnika, brzina i lakoća sa kojom igra su njegov zaštitni znak. Njegove igre su već privukle pažnju bogatih klubova, Votford će biti na velikim iskušenjima kako da zadrži igrača sledeće leto.

#1. Mohamed Salah (Roma-Liverpul) Kada se pogledaju svi transferi koji su dogodili u celoj Evropi, ne samo Premier liga, nema boljeg transfera koji se dogodio. Partije koje pruža igrač Liverpula u prvom delu sezone su apsolutne neverovatne. On je na 19 mečeva u prvenstvu postigao 17 golova. Ono što posebno privlači pažnju je brzina, kojom se Salah prilagodio igri Liverpula i Premier ligi. Cena od 36.9 miliona funti predstavlja pravu "sitnicu" u poređenju sa pratijama koje pruža.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
15°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve