Hronika
18.01.2023. 21:25
Beta

Masačusets

Tužioci: Brajan Volš je raskomadao telo supruge Ane

1
Izvor: Beta / Pool The Boston Globe / Craig F. Walker

Amerikanac Brajan Volš je raskomadao telo svoje supruge, Beograđanke Ane Volš, i otarasio ga se, saopštili su tužioci u saveznoj državi Masačusets.

Volš, koji je dan ranije zvanično optužen za ubistvo Ane Volš, sa kojom ima troje dece od dve do šest godina, u sudnici je gotovo sve vreme ćutao i nije pokazivao emocije, a sudija mu je odredio pritvor bez kaucije, navode mediji.

Pred sudom su predstavljeni dokazi iz istrage, uključujući dva noža nađena u podrumu kuće Volšovih, od kojih je jedan s tragovima krvi.

U kontejneru kod zgrade u kojoj živi majka Brajana Volša, nađeno je deset kesa u kojima su bili krvavi tepisi, testera za metal i sekira, naveli su tužioci.

Navedeno je i da je Brajan Volš pretraživao na internetu koliko telu treba da se raspadne, da li se raspadanje usporava u plastičnoj kesi, da li može da bude optužen za ubistvo ako telo nije nađeno, koliko vremena treba da prođe od nestanka osobe kako bi se nasledila njena imovina.

Ana Volš je nestala 1. januara rano ujutru, kada je trebalo da krene za Vašington, gde je radila u firmi za nekretnine i gde ima kuću.

Ona od 1. januara nije koristila svoj mobilni telefon ni kreditne kartice, a vlasti su pre dve nedelje uhapsile njenog supruga zbog obmanjivanja policije tokom istrage.

Pošto je nestala, njihovi zajednički prijatelji su rekli da je Ana Volš žurila da proda automobil i stan do Nove godine.

Brajan Volš je 2021. pred sudom u Bostonu priznao krivicu za prevaru kupca iz Los Anđelesa, kome je prodao dve lažne slike Endija Vorhola za 80.000 dolara. Presuda u tom slučaju još nije izrečena.

Tokom ranijeg pravnog spora oko imovine Volšovog oca, svedoci su Brajana opisali kao sociopatu i osobu kojoj se ne može verovati.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uhapšen suprug nestale Beograđanke Ane Volš
Hapšenje, lisice

Ometanje istrage

09.01.2023. 11:03

Uhapšen suprug nestale Beograđanke Ane Volš

Uhapšen je Brajan Volš, suprug Ane Volš koja je poreklom iz Beograda, a nestala je pre više od nedelju dana u Americi. On se sumnjiči za ometanje istrage.

Close
Vremenska prognoza
clear sky
-6°C
07.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve