Hronika
17.12.2021. 13:18
Tanjug

Tužilaštvo

Belivuk i Miljković negirali optužbe

sud, sudnica
Izvor: Shutterstock

Optužene vođe organizovane kriminalne grupe Veljko Belivuk i Marko Miljković negirali su na saslušanju u Tužilaštvu za organizovani kriminal pranje novca, koji potiče iz delatnosti njihove kriminalne grupe.

"Oni su izneli odbranu i negirali su izvršenje krivičnog dela pranje novca koje im se stavlja na teret. Rekli su da će u daljem toku postupka dostaviti sa svojim braniocima svu dokumenaciju i pokazati da nisu izvršili krivično delo", rekao je Tanjugu njihov branilac Dejan Lazarević posle saslušanja.
 

U nastavku istrage biće saslušan i optuženi pripadnik ove grupe Filip Ivanovski.

Prošle sedmice Tužilaštvo je pokrenulo novu istragu protiv njih trojice i njihovih žena, kao i Belivukove tašte zbog sumnje da su prali novac.

Žene su saslušane, a potom puštene da se brane sa slobode.

Ovo je treća istraga ovog tužilaštva koja se vodi protiv vođa ove kriminalne grupe.

Pored Belikuka, Miljkovića i Filipovskog naredbom o sprovođenju istrage obihvaćene su Bojana Belivuk, Tanja Miljković, Snežana Ð. i Marije M. zbog sumnje da su izvršile krivično delo pranje novca u produženom trajanju.

Sumnja se da su one na svoje ime kupovale nepokretnosti i vrednije pokretne stvari od novca koji, kako se se sumnja, potiče iz delatnosti organizovane kriminalne grupe koju su organizovali Veljko Belivuk i Marko Miljković.

U saopštenju MUP-a se precizira da se one terete da su, od 2015. do početka 2021. godine, više od milion evra koji potiču iz kriminalnih delatnosti Belivuka, Miljkovića i drugih pripadnika njihove organizovane kriminalne grupe, plasirale u legalne tokove.

Sumnja se da su oni novac uplaćivale na više bankarskih računa i kupovale stanove na teritoriji Pančeva i Beograda koji su se vodili na imena drugih osoba koje su sa njima bile povezane.

Uhapšene su 9. decembra ujutru, a nakon saslušanja su puštene da se brane sa slobode.

Protiv Belivuka, Miljkovića i još 28 osumnjičenih priapdnika njihove grupe podignita je optužnica za niz krivičnih dela , među kojima i pet ubistava.

U oktobru je protiv vođa grupe Belivuka i Miljkovića pokrenuta nova istraga zbog još jednog ubistva.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Belivukova kula od karata: Sve više svedoka saradnika
Snajper 14.12.2021.

Još dve ponude na stolu

15.12.2021. 07:05

Belivukova kula od karata: Sve više svedoka saradnika

Pored Bojana Hrvatina, koji je svojim svedočenjem do sada kao pripadnik kriminalne grupe Veljka Belivuka najviše doprineo istrazi protiv ovog klana, Tužilaštvu za organizovani kriminal saradnju su ponudila još dvojica optuženih. Sa njima se trenutno vode pregovori, a u slučaju da Tužilaštvo prihvati ponuđenu saradnju, oni bi mogli da postanu svedoci okrivljeni i da na osnovu toga dobiju i blažu kaznu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
22.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve