Hronika
22.10.2021. 13:20
Tanjug

Apelacioni sud

Belivukova grupa: Ukinut zatvorski pritvor za dvoje optuženih

Sud
Izvor: Shutterstock

Apelacioni sud u Beogradu ukinuo je pritvor za dvoje optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i odredio im kućni pritvor, uz elektronski nadzor.

Pritvor je ukinut Slađani Sekulić i Nikoli Stefanoviću, koji nisu optuženi za ubistva, već za pripadništvo grupi i oružje, a bili su uhapšeni kad i Belivuk, 4. februara.

Apelacioni sud je usvojio žalbe njihovih branilaca i preinačio rešenje kojim im je pritvor bio produžen, rekla je za Tanjug portparol suda Mirjana Piljić.

Sud smatra da nema više opravdanih razloga da im bude određena najteža mera za obezbeđenje prisustva, a imao je u vidu i njihovo zdravstveno stanje, porodične prilike i to da nisu ranije osuđivani.

Ostali pripadnici ove grupe ostaju u zatvorskom pritvoru.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Rat u kome nema preživelih: I Belivuk je nečija meta
Ubica, krv, pištolj 8.9.2021.

Poternica za Vukotićem

09.09.2021. 09:42

Rat u kome nema preživelih: I Belivuk je nečija meta

Za vođom škaljarskog klana Jovanom Vukotićem raspisana je poternica zbog planiranja ubistava vođa suparničkog kavačkog klana, kao i za podstrekavanje na ubistvo Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u januaru ove godine na aerodromu u Tivtu. Nije jasno samo kako je bezbednosno interesantna osoba kao što je Vukotić pobegao iz Crne Gore.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-5°C
06.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve