Hronika
09.02.2024. 21:00
R. E.

Kelebija

Carinici namirisali i sprečili pokušaj krijumčarenja 200 kilograma suvog mesa

1
Izvor: Uprava carina

Carinici su na graničnom prelazu Kelebija, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 200 kilograma suvog mesa spakovanog u tovarni deo jednog kombija.

Iz Uprave carina su saopštili da je neprijavljeno suvo meso otkriveno u kombiju domaće registracije, čiji je vozač na izlaznoj kontroli rekao da se uputio ka Nemačkoj, i da sem ličnog prtljaga ne prevozi ništa više.

"Kada su carinici otvorili tovarni deo kombija radi detaljne kontrole, zapahnuo ih je karakterističan miris suvog mesa koje vozač nije ni pomenuo. Ubrzo je utvrđeno da se u teretnom delu kombija, među stvarima, kriju kutije pune neprijavljenih suhomesnatih proizvoda, i to 130 kilograma goveđe pršute, 40 kilograma sudžuka i 30 kilograma suve ovčetine", navodi se u saopštenju.

1
Izvor: Uprava carina

S obzirom da se radi o osetljivoj robi životinjskog porekla, neprijavljenoj, bez deklaracije i prevoženoj u nehigijenskim uslovima, o otkrivenom krijumčarenju je odmah obaveštena nadležna Granična veterinarska inspekcija.

Iz Uprave carina podsećaju da putnici sa sobom mogu nositi hranu, ali u količini za koju je očigledno da je namenjena za lične potrebe, i koja je fabrički upakovana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
overcast clouds
15°C
04.03.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve