Hronika
19.03.2019. 19:00
R.E./ Kurir

DEČAKA SILOVALI ŠTAPOM U DVORIŠTU ŠKOLE NA VOŽDOVCU: Direktor molio roditelja da slučaj ne prijavljuje policiji?!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja tražilo je od direktora OŠ "Karađorđe" Milana Žegarca da im dostavi izveštaj o tome šta se dogodilo u toj školi 4. marta nakon tvrdnje oca dečaka da su njegovog sina vršnjaci silovali štapom u dvorištu škole, kao i da su sve snimali mobilnim telefonom.

Direktoru je naloženo da ministarstvu dostavi izveštaj o tome šta se dogodilo.

- Pošto je reč o vrlo osetljivoj stvari i maloletnicima, u javnost nećemo izlaziti ni sa kakvim detaljima - rečeno je iz Ministarstva.

Andrea Mitrović iz Ripnja tvrdi da su njegovog sina P. M. (10), učenika četvrtog razreda OŠ "Karađorđe" na Voždovcu, dvojica vršnjaka iz odeljenja najpre vređala, a potom silovala motkom u dvorištu škole, sve vreme snimajući stravične scene zlostavljanja.

- Moj sin se tog dana vratio kući pocepan i prljav. Primetio sam veliku rupu na njegovim pantalonama i pitao sam ga šta se desilo. Prvo nije imao hrabrosti da mi kaže, ali sam ubrzo ugledao rane koje je imao na analnom otvoru. "Tata, dečaci su me maltretirali u školi", bilo je prvo što mi je rekao, a zatim je otkrio detalje koje bih voleo da zaboravim - priča kroz suze Mitrović.

Prema njegovim rečima, dvojica učenika su njegovog sina nazivala pogrdnim imenima, udarala, bacala u blato, a potom silovala motkom.

- Odvukli su ga iza škole, a zatim je jedan od njih uzeo drvo i počeo divljački da ga gura u analni otvor mog sina. Dete je vrištalo, a đaci su sve snimali mobilnim telefonima. Moj sin je plakao, a ja sam se trudio da zadržim suze - priseća se potreseni otac.

Slučaj nije prijavio policiji jer mu je direktor škole rekao da to ne radi.

- Razgovarao sam s direktorom i on me je posavetovao da slučaj ne prijavljujem policiji. Rekao mi je da će on da kontaktira s roditeljima i da će se postarati da se ovo više ne ponovi. Međutim ništa nije preduzeto, nikakav razgovor nije zakazan - kaže Mitrović.

Direktor OŠ "Karađorđe", kaže da se incident nije dogodio kao što ga je Mitrović opisao.

- Nije bilo baš tako, ali je ceo slučaj u proceduri. Sada se ispituje šta se tačno tog dana dogodilo. Trenutno ne mogu ništa više od toga da vam kažem - navodi direktor škole.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light intensity shower rain
11°C
27.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve