Hronika
05.07.2018. 09:16
R.E/Telegraf

DEKA NEPRIMETNO UZEO DEČAKA ZA RUKU I KRENUO SA NJIM IZ PARKA: Pokušaj otmice na Voždovcu

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Prava drama odigrala se juče u parkiću u Rimskoj ulici u Beogradu, kada je nepoznati stariji muškarac umalo oteo mališana koji se igrao u parku.

 Kako se saznaje, muškarac starosti oko 70 godina uhvatio je dečaka za ruku i izašao je sa njim iz parkića. Srećom, njegova majka je u sekundi primetila da deteta nema i krenula panično da ga traži. Tad ga je ugledala kako napušta parkić i kreće sa nepoznatim muškarcem niz ulicu.

Odmah je dotrčala i zgrabila dete, urlajući na starijeg muškarca. Ubrzo su dotrčali i drugi roditelji čija su se deca igrala u parkiću i usledio je opšti haos. Dok su roditelji pokušavali da smire uznemirenu majku, deda je izgleda iskoristio čitavu pometnju i nestao.

- Majka je potom u suzama grlila dete - kažu za "Alo" očevici ovog nemilog događaja.

Slučaj u popodnevnim satima nije bio prijavljen policiji, a dečak je sa roditeljima otišao kući.

- Kad sam čula vrisak žene pomislila sam da grdi dete ili da su se dečica pobila, pa da je majka dreknula da ih smiri. Međutim, ubrzo je nastala pometnja i majka je krenula da trči ka ulici - kaže M. N., majka četvorogodišnje devojčice koja se zatekla u parkiću.

Čitava priča brzo je završila na društvenim mrežama. Zabrinute majke koje su gledale ovu dramatičnu scenu žele da upozore druge roditelje.

- Idemo u parkić iza zgrade, pun dece, skoro sređen, milina za gledanje i druženje. Čujem urlanje neke majke, kolutam očima, a onda kontam da majka zvuči izbezumljeno od straha, da preti nekome da će da ga ubije... Njeno dete, dečak od maksimum 4-5 godina, krenuo je sa nekim dedom za ruku i van parkića. Dekica sa štapom, neki 70 godina, visok, sed, sve misliš da je to nečiji dekica, izvodi unuka. Izvukao se deda bez batina, odgegao negde dalje, majka izbezumljeno prvo bije dete pa ga onda grli. I tako počinješ da snimaš, gledaš oko sebe, ko je čije dete, ko se sa kim igra, i shvatiš da ima još takvih koji se tu motaju, pričaju sa decom, drže se podalje od odraslih - napisala je jedna zabrinuta majka i apelovala na roditelje da "ostave telefone u džepovima".

- Gledajte tu decu kao kobci i naučite ih da budu obazrivi. Svašta nam šeta ulicama... - zaključila je mama Jelena.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
29.03.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve