Hronika
17.07.2020. 13:39
Tamara Marković Subota

Dileri izašli iz ilegale

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Period vanrednog stanja bio je poguban za ulične dilere narkotika, koji su zbog policijskog časa radili prilično smanjenim tempom. Međutim, poslednjih dana, a verovatno u strahu od eventualnog ponovnog uvođenja vanrednog stanja, iz ilegale su ponovo izašli na ulicu. Sa njima su naravno usledile i policijske akcije, kojih gotovo nije ni bilo od sredine marta.
U poslednjih nekoliko dana akcije hapšenja dilera izvedene su u nekoliko gradova Srbije, a jedna Srpkinja je zbog preprodaje narkotika uhapšena na Malti.
Policija u Leskovcu uhapsila je muškarca starog 33 godine iz sela Jarsenovo nakon što je kod njega pronađen paket od pola kilograma heroina i paketić u kome je bilo pet grama kokaina. Više javno tužilaštvo je uhapšenom muškarcu odredilo zadržavanje od 48 sati, nakon čega će biti priveden na saslušanje.

Povezane vesti - Jeftino nije opcija

Muškarac D. S. (37) iz Kruševca uhapšen je u akciji lokalne policije zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Naime, policija je pretresla stan i druge prostorije osumnjičenog i pronašla oko 13 grama praškaste materije za koju se sumnja da je heroin, kao i više paketića sa materijom za koju se sumnja da su kokain i marihuana, i vagicu za precizno merenje. Sumnja se da je osumnjičeni D. S. u prethodnom periodu prodavao narkotike uživaocima na teritoriji Kruševca.
Smederevka T. M. (38) uhapšena je u akciji lokalne policije koja je u stanu osumnjičene pronašla 553 tablete sa liste psihoaktivnih supstanci, dve biljke indijske konoplje, manju količinu marihuane, elektronsku vagu za precizno merenje, kao i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje narkotika. Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedena višem javnom tužiocu u Smederevu.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net

Kraljevačka policija uhapsila je Z. V. (54) iz ovog grada nakon što je pretresom automobila kojim je upravljao osumnjičeni nađeno šest paketa sa ukupno 318 grama marihuane i dva paketa sa 206 grama amfetamina. Osumnjičeni je posle zadržavanja od 48 sati priveden Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.
Istovremeno, policija je na Malti za vikend sprovela dve akcije na razotkrivanju ulične preprodaje narkotika, a u jednoj od njih uhapšena je državljanka Srbije, čiji identitet nije saopšten. Naime, policija je u subotu noću primetila muškarca starog 33 godine i ženu staru 32 godine kako na ulici diluju narkotike. Pretresom je kod njih policija pronašla tablete ekstazija, LSD i ostale sintetičke droge. Oboje osumnjičenih su privedeni u stanicu policije, koja nastavlja dalju istragu.

Povezane vesti - Sigurna luka za biznis i beg

Najveću akciju od početka pandemije srpska policija je izvela krajem prošlog meseca kada je u akciji SBPOK-a u Beogradu zaplenjeno oko kilogram kokaina, 350 grama heroina, 10 kilograma spida, 45 kilograma marihuane, tri kilograma supstance MDMA, dva i po kilograma hašiša, više hiljada tableta ekstazija, oko 70 litara amfetaminskog ulja i oko 220 kilograma kofeina.
U akciji su uhapšeni Beograđani S. B. (39) i M. M. (29), u čijim stanovima i drugim prostorijama koje koriste je i nađena droga. Osim droge, u stanu osumnjičenog S. B. nađena su i četiri pištolja, automatska puška, 12 komada municije i oprema za mešanje i proizvodnju amfetamina.

Tri godine zatvora najmanja kazna

Protiv dilera droge podnosi se krivična prijava za neovlašćenu proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, krivično delo za koje je najmanja zakonom propisana kazna od tri godine zatvora.
Naime, prema ZKP, onaj ko neovlašćeno proizvodi, prerađuje, prodaje ili nudi na prodaju ili ko radi prodaje kupuje, drži ili prenosi ili ko posreduje u prodaji ili kupovini ili na drugi način neovlašćeno stavlja u promet supstance ili preparate koji su proglašeni za opojne droge, kazniće se zatvorom od tri do dvanaest godina. Ako je delo izvršeno od strane grupe, ili je učinilac ovog dela organizovao mrežu preprodavaca ili posrednika, učinilac će se kazniti zatvorom od pet do petnaest godina, a ako je delo izvršeno od strane organizovane kriminalne grupe, učinilac će se kazniti zatvorom od najmanje deset godina.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve