Hronika
22.09.2021. 10:57
Tanjug

Dortmund-Beograd

Drama u "Lastinom" autobusu - Srbin napao putnike

autobus
Izvor: Shutterstock

Napadač na putnike u "Lastinom" autobusu, koji je saobraćao na međunarodnoj autobuskoj liniji Dortmund-Beograd, biće izveden pred sudiju za prekršaje, koji treba da mu odredi pritvor, a tužilaštvo ga optužuje za pokušaj ubistva.

Nemački mediji prenose da je 30-ogodišnji državljanin Srbije, a reč je kako Tanjug saznaje, o Fahrudinu Kahroviću, koji je u autobus ušao u Frankfurtu i napao je jednu ženu i jednog 20-ogodišnjeg putnika kojeg je udarao u lice pesnicama i nogama.

Kada je došlo do napada vozači su zaustavili autobus, putnici su istrčali, a napadača su obuzdali vozači i pojedini putnici.

Prema pisanju nemačkih medija napadač je, u razgovoru sa policijom, tvrdio da je naoružan. Na to je reagovala nemačka policija koja je na mesto događaja uputila specijalne jedinice SEK iz Nirnberga, kao i pregovarački tim za rešavanje talačke krize.

Autoput A9, između Hilpolštajna i Gredinga, bio je zatvoren za saobraćaj u oba pravca.

Nakon pregovora pregoračkog tima policije vozači su mogli da napuste autobus, a potom je usledila munjevita akcija SEK, koja je, koristeći i šok bombe, savladala napadača u autobusu i uhapsila ga.

U međuvrevemnu je povređeni 20-ogodišnjak pregledan u obližnju bolnicu, a ostalih 13 ptnika je prespavalo u hotelu i danas se vraća, drugim autobusom u Srbiju.

Inače pošto se radilo o stranom autobusu pregovori sa napadačem, kako pišu nemački mediji, nisu bili jednostavni, a i on je, kako tvrdi "Bild“, izgovarao nesuvisle rečenice.

Napadač je tvrdio, kako Tanjug saznaje, da je dobio poruku od Alaha da mora da napadne putnike, jer u suprotnom će on biti napadnut. Nemačka policija je u saradnji sa Bezbednosno informativnom agencijom bila je u kontaktu sa jednim od vozača, a tako i sa napadačem.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Sudar autobusa i voza, povređeno 13 osoba
Šine

Kod Pirota

07.09.2021. 12:33

Sudar autobusa i voza, povređeno 13 osoba

Najmanje 13 osoba je povređeno u sudaru autobusa i teretnog voza, do kojeg je došlo na pružnom prelazu na opštinskom putu Pirot - selo Držina, rečeno je Tanjugu u MUP-u.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
21.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve