Hronika
24.11.2022. 15:20
R. E.

Zaplenili carinici

Drogu šalju poštom u patikama, kutiji čaja, farbi za kosu... (FOTO)

kokain, droga
Izvor: Shutterstock

Carinici su krajem novembra među pošiljkama koje pristižu brzom poštom otkrili i zaplenili dve u kojima je pored prijavljenih stvari bila skrivena i droga, saopštila je Upraca carina

Nije redak slučaj da pošiljaoci u naizgled običnim pošiljkama male vrednosti (do 50 evra) šalju narkotike skrivene u sitnim poklonima ili stvarima za svakodnevnu upotrebu.

Baš takva dva slučaja, carinici su otkrili pregledom pošiljaka u kojima su bile prijavljene kutija čaja i farbe za kosu.

Кada je iz Beča za primaoca u Beogradu pristigla pošiljka u kojoj su se navodno nalazili jedna kutija čaja ''PG The Originaley'' i džemper, na prvi pogled laiku se ne bi učinilo da tu nešto može biti problematično. Međutim, iskusni carinici su se ipak odlučili na detaljan pregled zahvaljujući kome je u originalnoj kutiji čaja otkrivena i plastična kesa sa 160 grama opijuma, dodaje se u saopštenju.

1
Izvor: Uprava carina

Nekoliko dana pre toga, carinici su detaljno pregledali i pošiljku u kojoj se prema pratećoj dokumentaciji nalazio samo jedan par patika i dve kutije farbe za kosu.

Кako je malo verovatno da bi primaocu u Beogradu neko iz dalekog Кameruna slao samo jedne patike i farbu za kosu, na osnovu analize rizika carinici su i u ovom slučaju odlučili da se uvere da li je to zaista tako.

1
Izvor: Uprava carina

Da su njihove sumnje bile opravdane uskoro je potvrđeno kada je u jednoj od fabrički zapakovanih farbi za kosu pronađena i kesica ispunjena praškastom materijom koja je odreagovala pozitivno na priručni test za narkotike, pa se osnovano sumnja da je reč o kokainu.

Poznato je da se carinici u svakodnevnom radu susreću sa najrazličitijim pokušajima krijumčarenja, što važi i za poštanske pošiljke u kojima su do sada otkrivane mnoge stvari koje ne bi smele tu da se nađu: kokain u dečjim cipelicama, semenke marihuane u muzičkim diskovima, dijamant u uputstvu za kućni aparat, antikvitetni novčići u književnom časopisu, pa čak i jedna živa jedinka otrovnog pauka - tarantule... 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Ako nikada niste videli 100.000 evra - carina upravo zaplenila (FOTO)
1

Gradina

23.11.2022. 11:18

Ako nikada niste videli 100.000 evra - carina upravo zaplenila (FOTO)

Carinici su na graničnom prelazu Gradina zaplenili više od 109.000 evra, prilikom kontrole "mercedesa" na izlazu iz zemlje, kojim su iz Austrije ka Turskoj putovala dvojica stranih državljana.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
09.12.2022.
Beograd

Katar 2022

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve