Hronika
23.11.2021. 21:29
Tanjug

Izjave meštana

Eksplozija kod Bubanj potoka: "Mislili smo da počinje rat!"

eksplozija, 22. 11. 2021.
Izvor: Edin Skoric / Edin Skoric

Meštani Leštana bili su vrlo uznemireni nakon eksplozije koja se dogodila u fabrici protivgradnih raketa na kružnom putu Leštane, navodeći da su geleri stigli i do njihovih kuća, na nekoliko kilometara udaljenosti.

Jedan od meštana čija se kuća nalazi na nekoliko kilometara od fabrike, Aleksandar Kuzmanović, opisao je da je eksplozija bila veoma snažna.

"Oštećeni su mi štokovi, vrata u kući. Jednoj kući u blizini je stradao krov, druge su 'izbombardovane' kamenjem, geleri su leteli svuda. Imali smo utisak kao da je počeo treći svetski rat. Polegali smo na pod dok se nije smirilo, istrčali smo zatim napolje", rekao je on za TV Tanjug doajući da je video da gori fabrika.

Dodao je da se tu testiraju rakete i ponekad čuju prodorna šistanja i detonacije i da su navikli na to, ali da je ovo bilo iznenađenje.

U nesreći su smrtno stradale dve osobe, dok je 16 lica povređeno, izjavio je danas komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.

Neki mediji prenose da je na mestu eksplozije ostao krater.

MUP je saopštio da je došlo do eksplozije u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

Vatrogasci spasioci stabilizovali su situaciju i obavljaju pretragu terena i koriste dron sa termovizijom kako bi se locirali eventualno stradali i povređeni.

U pogionu za proizvodnju goriva za protivgradne rakete fabrike "EDe Pro" u Bubanj potoku dogodila se eksplozija i 2008. godine u kojoj su tada povređena trojica radnika.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Eksplozija kod Bubanj potoka: Stradale dve osobe, 16 povređenih
eksplozija, 22. 11. 2021.

Fabrika raketa

23.11.2021. 15:12

Eksplozija kod Bubanj potoka: Stradale dve osobe, 16 povređenih

Pripadnici Sektora za vanredne situacije eksploziju koja se dogodila u fabrici raketa, na kružnom putu Leštane, uspeli su da stabilziju i prema do sada utvrđenom stanju smrtno su stradale dve osobe, dok je 16 lica povređeno, izjavio je komandant Vatrogasno-spasilačke brigade Beograd Miloš Majstorović.
Close
Vremenska prognoza
light rain
5°C
04.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve