Hronika
27.02.2023. 13:47
R. E.

Šta sve neće smisliti...

Gde sve carinici otkrivaju drogu - privesci za ključeve, donji veš...

hapšenje, droga
Izvor: Shutterstock

Tokom proteklog vikenda, carinici su na prelazima Horgoš i Gradina otkrili i sprečili nekoliko pokušaja krijumčarenja manjih količina droge, vešto skrivenih na neobičnim mestima, saopštila je Uprava carina.

Na ulazu graničnog prelaza Horgoš 24. februara osujećen je pokušaj krijumčarenja 40,5 grama kokaina zapakovanog u dve vrećice i skrivenog u rancu koji je bio prijavljen kao pošiljka.

Naime, pregledom prtljaga autobusa albanskih registarskih oznaka koji se sa 33 putnika iz Brisela uputio ka Tirani, vozači su na pregled dostavili i spisak pošiljaka preuzetih na prevoz, među kojima se nalazio i jedan sumnjivi ranac.

Detaljnom kontrolom utvrđeno je da se u rancu među garderobom nalazi zavežljaj sa dva grumena kokaina uvijena u plastičnu foliju. Želeći da neutrališu miris droge, krijumčari su zamotuljke kokaina uvaljali u rasutu kafu i nekoliko čenova belog luka, što im nije donelo željeni rezultat.

1
Izvor: Uprava carina

Istog dana, na izlazu graničnog prelaza Gradina, u donjem vešu jednog 36-godišnjeg putnika otkriven je grumen hašiša od oko 5 grama.

Mladić koji je automobilom ''BMW X3'' putovao iz Holandije ka Turskoj rekao je službenicima da otkrivenu drogu lično koristi iz zdravstvenih razloga.

Sličan pokušaj krijumčarenja zabeležen je i 26. februara na prelazu Horgoš, kada je kod još jednog 36-godišnjeg stranog državljanina otkriveno oko 2 grama metafentamina.

1
Izvor: Uprava carina

U unutrašnjem džepu jedne od tri jakne koje je pomenuti putnik nosio na sebi, otkrivena je plastična vrećica sa kristalnim prahom, epruveta sa nepoznatom tečnošću bledo žute boje, špric sa tečnošću braon boje, 10 nepoznatih tableta bele boje, kao i jedna vrećica sa kristalnim prahom skrivena u unutrašnjosti metalnog priveska za ključeve.

1
Izvor: Uprava carina

Prenos psihoaktivnih supstanci preko granice je zabranjen, bez obzira na vrstu i količinu, a ukoliko je reč o sredstvima za uobičajenu terapiju, putnik je  dužan da kod sebe ima dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova u svrhu terapije (mišljenje lekara, odnosno lekarski recept), dodaje se u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

U Banjaluci zaplenjeno kilogram kokaina, uhapšeno šest osoba
kokain, droga

Akcija "Market"

19.02.2023. 15:02

U Banjaluci zaplenjeno kilogram kokaina, uhapšeno šest osoba

Službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u nedelju su u Banjaluci uhapsili šest osoba i zaplenili kilogram kokaina.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
29.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve