Hronika
02.01.2021. 15:26
Tamara Marković Subota

Hitac u medije

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Podizanjem optužnice protiv grupe Nikšićanina Radovana Mujovića kojom se on i Budvanin Vasilije Rafailović terete za stvaranje kriminalne organizacije sa još 21 članom, a koji se konkretno terete za planiranje i izvršenje teških krivičnih dela, kao što su planiranje ubistava i držanje narkotika, Specijalno tužilaštvo Crne Gore je posle 19 meseci istrage uspelo da razreši pucnjavu na novinarku podgoričkih “Vijesti” Oliveru Olju Lakić.

Specijalni tužilac Saša Čađenović izjavio je da je ista kriminalna grupa koja je u Lakićevu pucala 2018. godine, planirala i njenu likvidaciju u maju ove godine.

-U saradnji sa policijom prikupili smo dokaze do stepena osnovane sumnje da su Goran Rakočević, Luka Bulatović, Filip Bešović, Filip Knežević i Vesko Bubanja, delujući u okviru kriminalne organizacije, izvršili krivično delo - teška telesna povreda na štetu novinarke Lakić - rekao je Čađenović navodeći da su Bulatović i Bubanja uhapšeni prošle srede.

Nakon toga, u maju ove godine Bešović i Rakočević su u spuškom zatvoru nudili novac za ubistvo novinarke Lakić, čime su, sumnja se, izvršili i krivično delo ubistvo putem potstrekavanja.

Povezane vesti - Koliko košta ubistvo novinarke

U još nepotvrđenoj optužnici protiv 23 osobe, navodi se iskaz svedoka saradnika Bajrama Piste, koji je tužilaštvu ispričao da su Bešović i Rakočević nudili i do 200.000 evra za likvidaciju Lakićeve, jer “ona zna nešto”.

Isti saradnik tužilaštva ispričao je, piše u optužnici, da mu je Vesko Bubanja takođe u zatvoru pričao o Lakićevoj i da mu je tada kazao da je ona “videla nešto što nije trebalo” i da je zbog toga počeo da je prati.

-Slikao ju je i davao informacije kuda se kreće i sa kim se kreće - rekao je svedok saradnik. Prema tvrdnjama Piste, Bubanja je te informacije davao Filipu Kneževiću.

-Vesko Bubanja je, pored toga, svedoku saradniku rekao da je Filip Bešović bio vozač, da su pratili Oliveru Lakić i da je javio Filipu Kneževiću vreme i momenat kada se ukazala prilika da je sama i da može nesmetano da joj se priđe. Nakon čega je Filip Knežević prišao s leđa Oliveri Lakić i pucao joj u nogu - navodi se u optužnici.

U optužnici se navodi i da je Bubanja u tom razgovoru svedoku saradniku rekao da je Knežević tom prilikom pucao iz pištolja “revolver 6”, koji ne izbacuje čaure napolje.

Glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izjavio je da se ta grupa okomila na Oliveru Lakić jer ona sjajno radi svoj posao, ali je odbio da odgovori na pitanje novinara da li je njeno ubistvo planirano zbog istraživačkih tekstova o Fabrici cigareta “Tara”.

Planirali ubistvo supruge svedoka saradnika

Kriminalna grupa Nikšićanina Radovana Mujovića, inače bliskog saradnika kavačkog klana, planirala je ubistva više osoba, kao i prebijanja, paljenja vozila i bacanje eksploziva na kuće osoba koje su im bile meta. Prema optužnici, ova grupa je planirala ubistvo Nikšićanina Ranka Radulovića, bliskog škaljarskom klanu, kao i supruge svedoka saradnika M. M., koji svedoči u jednom predmetu protiv Mujovića i drugih.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve