Hronika
07.11.2018. 18:06
R.E./B92/057.info

HRVATSKI MEDIJI: U Zadru uhapšen bivši člana zemunskog klana?!

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Zadarska policija saopštila da je na teritoriji tog grada uhapšen muškarac s oko 200 grama kokaina. Mediji: U pitanju je bivši član zemunskog kriminalnog klana.

Kako je preneo zadarski portal 057.info, u ponedeljak je uhapšen Josip Golomejić, kod koga je nađeno 231,18 grama kokaina. Navedeno je i da je on ubica policajca iz Srbije.

"53-godišnjak je u ponedeljak u 09.40 sati zatečen u Zadru kako upravlja svojim 'audijem A8' zadarskih registarskih oznaka. Pregledom je kod istog pronađen veći novčani iznos u evrima i kunama, što je pobudilo sumnju da potiču od kriminalnih aktivnosti, nakon čega je i uhapšen, a novac je oduzet. Na osnovu naloga istražnog sudije Županijskog suda u Zadru, izvršena je pretraga 'audija' i apartmanskog objekta u Privlaci, pri čemu je pronađeno i oduzeto ukupno 232 grama droge kokain, razvaganog i vakuumiranog u omote od po 20, 30 i 50 grama, popularno u narko svetu zvanih komada. Pretragom je pronađena puška izraelske proizvodnje s više od sto komada metaka i pištolj s mecima. Policija je kod njega pronašla i više komunikacijskih uređaja među kojima i uređaj za zaštićenu komunikaciju kakvog koriste osobe iz vrha kriminalnog sveta", rekao je šef kriminalističke policije Bore Mršić objašnjavajući kako se vrsta pronađenog oružja "uzi" koristi u najtežim ubistvima poput uličnih likvidacija.

Mediji u Srbiji pišu da je Golomejić nekadašnji član zemunskog klana, kojim su rukovodili Dušan Spasojević i Milorad Ulemek. Golomejić je više puta hapšen u Srbiji, a zbog ubistva policajca 1998. odležao je 15-godišnju kaznu zatvora u "Zabeli". Poseduje dvojno državljanstvo, Srbije i Hrvatske.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
0°C
21.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve