Hronika
14.09.2022. 12:51
Beta

Više javno tužilaštvo

Instruktor jahanja, optužen za silovanje, ćutao na saslušanju

zatvor, lisice, hapšenje
Izvor: Shutterstock

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušan je instruktor u konjičkom klubu u Barajevu, Miloš Đ (68), zbog sumnje da je od 2010. do 2021, izvršio krivična dela silovanje, silovanje u pokušaju, polno uznemiravanje i četiri krivična dela nedozvoljene polne radnje, nad sedam polaznica njegove škole jahanja od kojih je pet bilo maloletno u vreme izvršenja krivičnog dela.

Osumnjičeni se na saslušanju branio ćutanjem, saopštilo je VJT. 

Nakon saslušanja tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da odredi pritvor Milošu Đ. da ne bi uticao na svedoke i da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu, kao i zbog uznemirenja javnosti. 

On je, kako se sumnja, sva ta krivična dela izvršio u prostorijama konjičkog kluba. 

Sumnja se da je Miloš Đ. u decembru 2010, silovao maloletnu devojku, koja je u to vreme imala 17 godina. 

Nad devojkom od 15 godina je, kako se sumnja, izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje u junu 2017, a u martu 2018. je pokušao da je siluje. 

Takođe, postoji sumnja da je nad drugom devojkom od 15 godina u septembru 2021. izvršio krivično delo nedozvoljene polne radnje, kao i nad još dve punoletne devojke u istom vremenskom periodu. 

Tokom 2013, 2014. i 2015. izvršio je, kako se sumnja, dva krivična dela nedozvoljene polne radnje nad dve devojčice od 13 godina. 

Osumnjičenog Miloša Đ. oštećene su prijavile policiji i tužilaštvu. 

Sve oštećene će u postupku dobiti status posebno osetljivih svedoka i svoje iskaze će davati u zakonom propisanom okruženju i pod propisanim uslovima. 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Aleksić odbacuje sve optužbe: "One bolje glume nego u filmovima"
Miroslav Aleksić 2.2.2022.

Viši sud u Beogradu

02.02.2022. 12:48

Aleksić odbacuje sve optužbe: "One bolje glume nego u filmovima"

Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić počeo je u Višem sudu u Beogradu da iznosi detaljnu odbranu, odbacujući kao netačne sve navode optužnice za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve