Hronika
05.06.2021. 09:32
Tanjug

Viši sud odlučio

Jovičiću određen pritvor do 30 dana

zatvor
Izvor: Shutterstock

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor predsedniku beogradske opštine Palilula i funkcioneru Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandru Jovičiću, koji se sumnjiči sa još sedmoro okrivljenih za omogućavanje nelegalne gradnje u toj opštini.

Odluku o pritvoru doneo je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, saznaje Tanjug.

Jovičić i ostali okrivljeni su prethodno saslušani u tužilaštvu, gde su juče od 9.00 do 20 sati detaljno iznosili svoje odbrane, jedan po jedan.

Jovičić se sumnjiči da je uticao na odgovorno lice za inspekcijske poslove u Opštini Palilula da dalje utiče na građevinske inspektore da zloupotrebom položaja omoguće izgradnju objekata bez građevinske dozvole, kao i da je od investitora za navedene objekte potivpravno prisvojio 28,8 miliona dinara.

On se tereti za krivično delo trgovina uticajem u saizvršilaštvu sa D. V. (43), odgovornim licem za inspekcijske poslova u Gradskoj opštini Palilula.

Takođe, uhapšeni su građevinski inspektori M. M. (63), Z. R. (68), Đ. R. (62), Z. P. (62), G. P. (52) i D. L. (55), dok se, pored navedenog, osumnjičeni G. P. i D. L. terete i za krivično delo falsifikovanje službene isprave.

Oni se sumnjiče da su zloupotrebom položaja omogućili zaštitu od strane inspekcijskih organa GO Palilula od rušenja za njihove nezbog sumnje da su učinili krivično delo zloupotreba službenog položajalegalno izgrađene objekte, kao i da su nakon što su u zapisnicima i rešenjima koje je donela građevinska inspekcija, uneli neistinite podatke u vezi sa objektima, potom ih prosledili na ozakonjenje, suprotno Zakonu o ozakonjenju objekata, saopštio je sinoć MUP.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučić: Nema zaštićenih članskom kartom
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

"Važna poruka građanima"

04.06.2021. 14:50

Vučić: Nema zaštićenih članskom kartom

Važna poruka za sve građane je da članska karta neke partije neće spasti onoga ko je učnio bilo šta protivzakonito, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
13.06.2021.
Beograd

Najčitanije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve