Hronika
26.12.2019. 15:20
R. E.

JURIĆ O MALČANSKOM BERBERINU: Voleo bih da vidim tog sudiju koji ga je oslobodio

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Višestruki silovatelj Ninoslav Jovanović pušten je na slobodu u martu. Pre sedam dana nestala je 12-godišnja devojčica. Sumnja se da ju je on oteo.

"Znao sam da će se ovo desiti, smo se bogu molim da je devojčica živa. Kada kažem da sam znao ne kažem to zbog toga što sam vidovit, već zato što je to očigledno", rekao je Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić", u emisiji na TV Prva.

"Ako se ne daj bože dete nađe mrtvo ovo je propust svih, nas i mene lično, jer nisam bio dovoljno agresivan u traženju da on bude pod nadzorom policije", istakao je on.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Monika Karimanović, Facebook

Na pitanje kako je moguće da, nakon svega, Jovanović nema takav policijski nadzor, Jurić kaže da je moguće jer je "Marijin zakon" uveden 2013, a zločini su izvršeni pre toga pa je Jovanović izašao iz zatvora i slobodno se šetao.

"Policija ga je tek na osnovu naših prijava, jer smo uspeli da ga pratimo po društvenim mrežama, privela i on je pritvoren na još šest meseci", istakao je Jurić.

Međutim, on je rekao i da bi voleo da vidi tog sudiju i advokata koji su tog i takvog čoveka pustili na slobodu. Dodao je i da bi ti ljudi morali da snose neku odgovornost.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
Malcanski berberin

A zašto je pušten? Jurić kaže jer se pristojno i lepo ponašao u zatvoru. "To će se desiti i s ubicom mog detetu", kazao je on.

Advokatica Zora Dobričanin izjavila je da Jovanović neće dobiti doživotnu kaznu zatvora, jer se takva kazna presuđuju samo u slučajevima sa smrtnim ishodom.

Ali, dodaje ona, ako je tri puta osuđivan za silovanje i srodna krivična dela, ono što je potrebno u ovom slučaju je psihijatrijsko veštačenje Jovanovića. Jer ukoliko se za učinioce krivičnog dela ustanovi neuračunljivost njima se izriče mera obaveznog psihijatrijskog lečenja u ustanovi i to može da traje zauvek, objasnila je Dobričanin.

"Malčanski berberin" prvi put je za silovanje devojke i devojčice 1996. godine osuđen na deset godina robije i pušten uslovno posle 9 godina.

I odmah je počinio novo krivično delo, oteo je devojčicu od 12 godina i silovao, oteo je još jednu devojčicu ali je ona uspela da pobegne. Tada je osuđen na 15 godina ali mu je sud smanjio kaznu na 12 godina.

Izašao je iz zatvora u januaru prošle godine i tada je 30 roditelja i meštana Malče pisalo Igoru Juriću da strahuju da će ponoviti krivično delo.

Jovanović je preko Fejsbuka počeo da uznemirava žene, a pisao je i na stranici za otkup kose. Zbog toga je uhapšen u oktobru prošle godine i odležao je pet meseci robije. Izašao je u martu iz zatvora, od tada nijedno dete samo nije išlo kroz Malču.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
6°C
21.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve