Hronika
23.04.2021. 15:09
Tanjug

Braniće se sa slobode

Kašćelan i ostali pušteni

fff-zatvor-4-710x474.jpg

Bombastične tvrdnje potpredsednia vlade Dritana Abazovića o "hapšenju decenije" u slučaju privođenja navodnog vođe kavačkog kriminalnog klana, završeno je tako što će se on i ostali braniti sa slobode.

Identična situacija dogodila se i početkom januara ove godine kada je crnogorska javnost ostala u šoku, nakon objave da je kod Budve uhapšen Brano Mićunović sa dvojicom saradnika, kao i da je kod njih pronađeno oružje.

I tata je Abazović pozdravio uspešnu akciju policije i poručivao da je Crna Gora na pravom putu da se izbori sa organizovanim kriminalom.

Mićunović i dvojica sardnika, takođe su, nakon 72 sata pušteni da se brane sa slobode.

Kako su preneli podgorički mediji, Kašćelan i ostali saslušani su u podgoričkom višem sudu, koji je od jutros bio pod policijskom opsadom.

Kašćelanu je nakon hapšenja u utorak uveče, određeno zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i Specijalnog državnog tužilaštva, prije tri dana uhapšeni su Kašćelan (58), njegov telohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.

Oni su osumnjičeni da su, kao deo kriminalne grupu koju su navodno formirali Kotorani Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39), krivi za ubistvo Podgoričanina i još jedan pokušaj ubistva.

Kašćelan je uhapšen zbog sumnje da je organizovao kriminalnu grupu koja je počinila i planirala više teških krivičnih dela, za koje je zaprećena kazna i do 40 godina zatvora.

Policija traga za još nekoliko članova te kriminalne grupe.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
6°C
28.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve