Hronika
27.09.2019. 15:29
Tanjug

KONAČNA ODLUKA NA MINISTRU: Viši sud odobrio izručenje Vukotića Crnoj gori

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Viši sud u Beogradu utvrdio je da su ispunjene pretpostavke za izručenje Jovana Vukotića (38) Crnoj Gori, koja ga sumnjiči zbog tri pokušaja ubistva u Kotoru 2016. i veruje da je visokorangirani pripadnik "škaljarskog klana".

Na rešenje višeg suda, Vukotić ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu u roku od tri dana, saopšteno je danas iz Višeg suda u Beogradu. Nakon pravosnažnosti sudskog rešenja, konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde Srbije. Vukotić inače ima i sprsko i crnogorsko državljanstvo.

https://www.youtube.com/watch?v=bkHr6d-g3W4

U saopštenju suda se precizira da je krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu, donelo rešenje kojim se utvrđuje da su ispunjene zakonske pretpostavke za izručenje Vukotića pravosudnim organima Crne Gore radi vodenja krivicnog postupka pred Višim sudom u Podgorici zbog krivičnog dela teško ubistvo u pokušaju i krivičnog dela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija po Krivičnom zakoniku Crne Gore.

Povezane vesti – MALA IM EVROPA: Srpski, crnogorski i hrvatski narko bosovi stigli i do Hongkonga

Inače, ovaj Kotoranin u Srbiji izdržava kaznu od 15 meseci zatvora zbog posedovanja falsifikovanog pasoša. On je u Beogradu u februaru ove godine pravosnažno osuđen na 15 meseci zatvora zbog korišćenja falsifikovanog makedonskog pasoša sa njegovom slikom, ali na ime Georgi Andonov, a ta kazna mu ističe u decembru i treba da je odsluži u Srbiji.

Crnogorske vlasti ga traže zbog tri pokušaja ubistva, a ranije je u Beogradu u pritvoru saslušan i povodom sumnji Crne Gore da je u toj zemlji utajio porez.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
0°C
04.02.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve