Hronika
02.11.2021. 09:24
Tanjug

Robert Darst

Milijarder optužen za ubistvo supruge

Robert Darst
Izvor: Los Angeles Times POOL / Myung J. Chun / POOL

Robert Darst, naslednik imperije u oblasti nekretnina, koji je pre dve nedelje osuđen zbog ubistva prijateljice, optužen je za ubistvo supruge Ketlin u januaru 1982. godine u Južnom Salemu, saopštila je kancelarija okružnog tužioca u Njujorku.

Darst (78) je prethodno osuđen na doživotni zatvor bez mogućnosti uslovnog puštanja na slobodu pred sudom u Kaliforniji zbog ubistva prijateljice Suzan Berman 2000. godine u njenoj kući na Beverli hilsu koju je, prema navodima optužnice, usmrtio kako ne bi ispričala detalje ubistva njegove supruge.

Ketlin Darst nestala je 31. januara 1982. nakon svađe sa suprugom, čime je počela skoro 40-godišnja saga koja je uključivala krivične istrage, medijske izveštaje, knjige, jedan film i jedan dokumentarac, piše ''Njujork tajms''.

Robert Darst, kome je od tada suđeno za dva različita ubistva, od kojih je za jedno osuđen, dugo je inisistirao na tome da nije ubio suprugu.

Ketlin Darst je u vreme nestanka imala 29 godina, a njeno telo nikada nije pronađeno.

Robert Darst
Izvor: Los Angeles Times POOL / Myung J. Chun / POOL

Na zahtev porodice zvanično je proglašena mrtvom 2017. godine.

Darst je uhapšen 2015. godine, pre emitovanja poslednje epizode dokumentarca HBO "Džinks" u kojem je bilo reči o slučaju u kojem je navodno ubio svog suseda, za koji je oslobođen krivice.

Tokom snimanja dokumentarca u jednom trenutku se činilo da je nehotice priznao ubistva, kada je, ne znajući da mu je mikrofon i dalje uključen, sebi u bradu promrmljao: "Šta sam uradio? Očigledno je da sam ih sve pobio".

Darst je prošle sedmice prebačen u zatvorsku bolnicu manje od dve nedelje nakon što je u bolnici u Los Anđelesu bio stavljen na resprirator zbog koronavirusa.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Osveta meštana za ubistvo dece
Kenija

Kenija

15.10.2021. 22:35

Osveta meštana za ubistvo dece

Grupa ljudi ubila je čoveka koji je priznao da je usmrtio 12 dece i koji je pobegao iz pritvora u Keniji, saopštila je policija, pomoćnik oktužnog komesara Kornelijus Niaribai potvrdio je ubistvo.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
11°C
28.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve