Hronika
15.09.2022. 21:35
R. E.

Sprečeno krijumčarenje

Možda mu auto ide na zlato... U rezervoaru krio 11 kilograma nakita (FOTO)

1
Izvor: Uprava Carina

Zajedničkim radom carinskih i policijskih službenika 14. septembra 2022. godine, na prelazu Gradina sprečen je pokušaj da u punom rezervoaru jednog automobila bude prokrijumčareno skoro 11 kilograma zlata, čija je vrednost procenjena na preko pola miliona evra, saopštila je u četvrtak Uprava Carina.

Prekršaj je otkriven kada je na ulazu u zemlju za kontrolu izdvojen mercedes strane registracije, kojim su iz Turske ka Nemačkoj putovala dvojica stranih državljana.

Na uobičajeno pitanje o robi za prijavljivanje, putnici su odgovorili da sem ličnog prtljaga nemaju ništa drugo.

Već na početku pregleda u prtljažniku automobila pronađen je plastični kanister sa naftom i crevo za pretakanje, a osim toga i jedna kesa sa aparatom i folijom za vakumiranje, makazama, kanapom i selotejp trakom.

Sve je to bio dovoljan razlog za sumnju i nastavak pregleda u za to specijalno predviđenom prostoru namenjenom detaljnom pregledu i pretresu vozila.

Nakon što je podignuto zadnje sedište i skinut poklopac rezervoara za gorivo, uočeno je da je plovak u njemu potpuno čist, a fabrička boja na tom delu motora ogrebana, navodi se u saopštenju.

1
Izvor: Uprava Carina

Tada je specijalnim uređajem za kontrolu teško dostupnih šupljina izvršen pregled unutrašnjosti rezervoara, kada su uočene nepravilnosti koje su ukazivale na to da u njemu pored nafte ima još nečega.

Na pitanje šta se pored goriva nalazi u rezervoaru, vozač je uporno tvrdio da je unutra samo  gorivo, međutim kada je video da granični službenici neće odustati od dalje kontrole, priznao je da je unutra sakrio oko osam kilograma zlata.

1
Izvor: Uprava Carina

Uz pomoć vakum pumpe iz rezervoara je izvučena tečnost, a nakon skidanja plovka unutra su pronađeni paketići vakumirani folijom i uvezani kanapom, koji su prethodno otkriveni u prtljažniku automobila.

Granični službenici su o otkrivenom prekršaju obavestili tužioca i Posebno odeljenje za borbu protiv korupcije MUP Niš, da bi potom uz pomoć krim-tehničara iz rezervoara bilo izvađeno ukupno 13 paketića zlata.

8
Izvor: Uprava Carina

Merenjem je utvrđeno da se radi o 10.852 grama različitog zlatnog nakita.

Кrijumčareno zlato, vozača i automobil preuzeli su u dalju nadležnost policija i tužilaštvo, dok je saputnik nastavio dalje putovanje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kakva zaplena u Baru! Švercovali cigarete za tri miliona evra
cigarete

Crna Gora

07.09.2022. 14:06

Kakva zaplena u Baru! Švercovali cigarete za tri miliona evra

U slobodnoj zoni Luke Bar zaplenjeno je 5.000 paketa duvanskih proizvoda vrednih oko tri miliona evra, saopštio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović.
Close
Vremenska prognoza
moderate rain
15°C
25.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve