Hronika
23.04.2022. 15:10
R.E.

Kontrola saobraćaja

MUP: Samo u jednom danu 4.209 prekršaja!

policija
Izvor: Shutterstock

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, otkrili su 4.209 saobraćajnih prekršaja tokom prvog dana akcije pojačane kontrole učesnika u saobraćaju povodom predstojećih vaskršnjih i prvomajskih praznika.

Od ukupnog broja prekršaja, 1.918 vozača je prekoračilo dozvoljenu brzinu kretanja, 211 vozača je upravljalo vozilom pod dejstvom alkohola, pet vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, od čega je ukupno 34 lica zadržano u službenim prostorijama.

Takođe, 23 vozača motocikla i mopeda je sankcionisano zbog učinjenih prekršaja i 662 lica zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa, a otkriveno je 1.185 ostalih saobraćajnih prekršaja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane da poštuju saobraćajne propise i da odgovornim ponašanjem doprinesu očuvanju bezbednosti saobraćaja na putevima u vreme praznika.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Svaki drugi vozač pravi neki prekršaj. Da li ste među njima?
Policija

Anketa

08.04.2022. 19:05

Svaki drugi vozač pravi neki prekršaj. Da li ste među njima?

U prva četiri dana međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja usmerene na otkrivanje nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilu, više od 50 odsto vozača, koje je kontrolisala saobraćajna policija, počinilo je prekršaje.
Close
Vremenska prognoza
thunderstorm with rain
21°C
20.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve