Hronika
29.08.2023. 22:02
Beta

Srbija

Nadmašena istorijska zaplena: Oduzeto više od 112 tona cigareta

Cigarete, zabrana pušenja
Izvor: Shutterstock

Uprava carina saopštava da je oduzela više od 112 tona, odnosno gotovo 111 miliona komada cigareta vrednih preko 15,5 miliona evra iz jednog carinskog skladišta u Beogradu, čime je nadmašena dosadašnja rekordna zaplena od 50 tona tog akciznog proizvoda.

Posle duže carinske istrage, utvrđeno je da cigarete koje su šleperima dopremane iz Crne Gore od 2019. godine i potom skladištene, moraju biti oduzete zbog neverodostojne dokumentacije, netačnih podataka o robi i firmama učesnicma u spoljnotrgovinskom postupku, od kojih neke čak i ne postoje u registrima preduzeća, saopštila je Uprava carina.

Konačnim rešenjem Ministarstva finansija potvrđena su rešenja carinskih organa o oduzimanju robe koja će biti uništena u zakonom propisanom postupku, navodi se u saopštenju.

Uprava carina u saradnji sa policijom i drugim državnim organima, nastavlja odlučnu borbu protiv krijumčarenja cigareta i drugih duvanskih proizvoda i krijumčarenja svih vrsta roba, čime, kako navodi, štiti državni budžet i finansijski i ekonomski interes Srbije i svih njenih građana.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
1°C
06.12.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve