Hronika
23.12.2021. 13:46
Tanjug

''Audemars Piqet"

Naši carinici zaplenili sat od 55.000 evra, pogledajte kako izgleda (FOTO)

Zaplenjen sat
Izvor: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su u četvrtak na aerodromu Nikola Tesla zaplenili sat marke ''Audemars Piqet'', vredan 55.000 evra, koji je jedan putnik bez prijavljivanja pokušao da prenese preko granice noseći ga na ruci.

Prekršaj je otkriven kada je 52-godišnji državljanin Srbije zaustavljen u zelenom kontrolnom prolazu, namenjenom putnicima koji nemaju ništa da prijave, navodi Uprava carine u saopštenju.

Na uobičajno pitanje carinika putnik je rekao da nema ništa da prijavi, a nakon skeniranja i detaljnog pregleda njegovog prtljaga nalazila se kutija pomenutog sata sa originalnim računom na 55.000 evra.

Sat je kupljen istog dana u Beču, a putnik ga je nosio na ruci.

U njegovom prtljagu su pronađenje i muške cipele ''Alexander Mcqueen'' i ženski kaiš ''Guči'', čija je vrednost prema pronađenim računima oko 1.400 evra.

Putnik je carinicima rekao da novokupljenu robu nije prijavio, jer je navodno imao nameru da nastavi put ka BiH.

Uprava carina podseća putnike da imaju obavezu da prijave vrednije stvari iako su u tranzitu, kako bi put takve robe mogao da se isprati i da se sa sigurnošću zna da je ona zaista napustila teritoriju Srbije, te da uvozne dažbine treba da naplati zemlja u kojoj će ti predmeti trajno ostati.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta imate da prijavite? Kozmetiku za 230.000 evra!
CARINA KOZMETIKA ZAPLENA

Horgoš

05.11.2021. 12:13

Šta imate da prijavite? Kozmetiku za 230.000 evra!

Carinici su na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja kozmetike čija je vrednost procenjena na iznos od 230.000 evra, saopštila je Uprava carina.
Foto
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve