Hronika
08.01.2018. 14:27
R.E./N1

NIŠTA OD JEMSTVA: Apelacioni odbio zahtev Miškovića da mu vrati 11 miliona evra

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Apelacioni sud u Beogradu odbio je zahtev vlasnika Delte Miroslava Miškovića da mu sud vrati 11 od 12 miliona evra položenog novca na ime jemstva, jer smatra da i dalje postoji isti stepen opasnost od njegovog bekstva, potvrdila je za N1 portprolka Apelacionog suda Mirjana Piljić.

Ovom odlukom potvrđeno je rešenje Specijalnog suda od 11. decembra 2017. kojim je odbijen predlog Miškovićevog branioca da se jemstvo od 12 miliona evra u gotovini zameni za manji iznos i odredi jemstvo od milion evra ili u stavljanje hipoteke za iznos jemstva na nepokretnostima koje su u Miškovićevom vlasništvu.

Prema stavu Apelacionog suda, prvostepeni sud je pravilno zaključio da kod Miškovića postoje neizmenjene porodične, lične i imovinske prilike, kao i da se protiv njega vodi krivični postupak zbog krivičnog dela poreska utaja izvršena pomaganjem.

"Sve navedene okolnosti ukazuju da postoji isti stepen opasnosti od bekstva okrivljenog kao i u momentu kada je prema njemu određeno jemstvo u iznosu od 12 miliona evra, jer se radi o licu koje ima brojne lične poslovne i licne kontakte u zemlji i inostranstvu”, rekla je Piljić.

Sud je posebno uzeo u obzir da Mišković ima kontrolnu funkciju u više pravnih lica koja su registrovana u inostranstvu, da je predsednik „Delta holdinga” - poslovnog sistema koji posluje u zemlji i inostranstvu, kao i da ima izuzetno visoke prihode, ne samo na nivou Republike Srbije, već i šire posmatrano.

Zbog toga, prema zaključku Apelacionog suda, postoji osnovana bojazan da bi Miroslav Mišković sredstva kojima raspolaže mogao da iskoristi radi skrivanja ili bekstva.

Drugom odlukom, Apelacioni sud je odbio žalbu Miškovićevog branioca i potvrdio rešenje Specijalnog suda od 4. decembra 2017. godine kojim je prema Miškoviću određena privremena mera oduzimanja imovinske koristi do iznosa 320,3 miliona dinara, dodala je Piljić.

Tom merom, Miškoviću je zabranjeno otuđenje, opterećenje i svako drugo raspolaganje pravom svojine ili bilo kojim drugim stvarnim pravom na porodičnoj stambenoj zgradi i garaži u Beogradu.

Inače, u Specijalnom sudu u Beogradu krajem januara biće nastavljeno ponovljeno suđenje vlasniku „Delta holdinga” njegovom sinu Marku i ostalim optuženim za utaju poreza, kao i optuženima u slučaju oštećenja Fabrike maziva iz Kruševca.

NE PROPUSTITE:

SLUČAJ MIŠKOVIĆ: Oslobođen Moravac s Holandskih Antila

INTERVJU, VLADIMIR VUČINIĆ: Ponovo bih vratio pasoš Miškoviću

 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
15°C
28.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve