Hronika
08.05.2020. 16:41
Tanjug

"ODUSTANITE OD NASILJA": Policija privela 15 osoba zbog nasilja ispred skupštine

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je policija privela 15 osoba koja su danas učestvovale u nasilju ispred Doma Narodne skupštine i napali Marjana Rističevića, i oni će biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom.

"Današnji fizički nasrtaj Boška Obradovića i dela pristalica SzS na poslanike i druge ljude koji su pokušavali da uđu u Narodnu skupštinu ocenjujem kao čist fašizam. Fizičko obračunavanje sa ljudima, i da ih uz to maltretirate, cepate, nasrćete na njih i pretite im batinanjem i svim drugim, zato što misli drugačije od vas nikada nije, neće i ne sme da bude dozvoljeno u našoj zemlji", rekao je Stefanović, a navodi se u saopštenju MUP-a.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG / ANDRIJA VUKELIC / an

On je istakao da je policija, po nalogu nadležnih državnih organa, privela 15 lica koja su učestvovala u ovom nasilju, napala Marijana Rističevića, druge narodne poslanike i lica koja su ulazila u Narodnu skupštinu.

Povezane vesti - PROTEST ISPRED SKUPŠTINE: Svađa Obradovića i Lončara

Oni će, kaže, biti predati nadležnim sudovima za prekršaje koji će izricati kazne u skladu sa zakonom.

"Očekujem da se niko ne ponaša nasilnički, da svi ljudi shvate da nasilje nije put i da ne smemo da gradimo zemlju u kojoj će se bilo ko obračunavati sa nekim samo zato što misli drugačije ili ima bilo kakvo drugačije uverenje", rekao je Stefanović.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIC

Ministar je poručio da će policija i drugi nadležni državni organi veoma brzo i efikasno reagovati u ovakvim slučajevima i neće dozvoliti da bilo ko bude žrtva nasilja, da bilo kome budu ugrožena prava i slobode i da bilo ko trpi bilo kakvu vrstu torture, zato što ima drugačiji stav o Srbiji ili zato što ima pravo da drugačije politički deluje.

"Još jednom pozivam sve da odustanu od nasilja, to nikada ne sme da bude naš put, a svima onima koji se drznu da se bave nasiljem, policija i državni organi i te kako će umeti da odgovore", zaključio je Stefanović.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve