Hronika
30.01.2020. 16:15
Tanjug

"OPASAN LOBI" Jurić: Odlučni smo u borbi protiv pedofilje u Srbiji

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Osnivač Fondacije "Tijana Jurić", Igor Jurić kaže da ta fondacija nikoga ne može da uznemiri i zastraši najavama da se dokazi prikupljaju i da će hapšenja biti, osim onoga ko se prepoznao u skupljanju dečje pornografije ili orgijanja sa decom iz puke zabave.

Jurić, koji je nedavno rekao da poseduje dokaze i fotografije da je pet "moćnika" iz Beograda, Novog Sada i Subotice, seksualno zlostavljalo decu, napominje za "Blic" da je svestan koliko je jak i opasan pedofilski lobi, ali navodi da je, iznoseći te informacije u javnost, na umu imao prvenstvenu decu koja su žrtve.

Pročitajte još: Slobodu čeka 200 silovatelja

"Dokazi postoje, ali nisu dovoljni. Radimo na prikupljanju dodatnih", rekao je Jurić.

Upitan da prokomentariše "izjave pojedinica" da samo želi da uceni te ljude, Jurić odgovora:

"Nikako. Smatram da svi koji misle da u mojoj misiji da raskrinkam pedofiliju, u ma kojoj sferi društva ona bila, ima neke druge koristi osim one da zastitimo decu i kaznimo pedofile - ili ne vide šumu od drveta ili imaju valjan razlog da se bune što hoćemo ovim da se bavimo, odnosno na neki su način deo ove jezive priče".

Pročitajte još: Poznati stilista iskorišćavao maloletna lica

Upitan koliko je teško dokazati pedofiliju, Jurić kaže da je to jako teško bez svedoka ili žrtve.

"Ovi slučajevi su daleko kompleksniji i složeniji od drugih krivičnih dela i zato sam posebno zahvalan ministru policije Nebojši Stefanoviću i celom MUP-u što su pokazali dobru volju da se upuste u ovu nimalo bezazlenu akciju", poručio je Jurić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-1°C
25.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve