Hronika
19.01.2022. 14:07
Tanjug

Aleksandra Paunović

Optužena "antiejdž" nadrilekarka

salon 19. 1. 2022.
Izvor: Shutterstock

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Aleksandre Paunović zbog opravdane sumnje da je pružala usluge "antiejdž" medicine za čije obavljanje nije imala rešenje Ministarstva zdravlja.

Optužnim predlogom se tereti za krivično delo nadrilekarstvo i nadriapotekarstvo, a tužilaštvo traži od suda da je proglasi krivom i osudi po zakonu.

Njoj je stavljeno na teret da je 24. aprila prošle godine, u ulici Kneza Mihaila br. 21a, oštećenoj A.A. iglom sa špricem u predelu usana ubrizgala hijaluron, zbog čega se oštećena pobunila jer je mislila da se tretman radi aparatom "hijaluron pen", koji je Paunovićeva nudila putem "Instagrama".

Usled ove intervencije oštećenoj ženi su se nakon određenog vremena iznad gornje usne pojavila ispupčenja, koja je naknadno morala da sanira.

Paunović je ove usluge pružala u svom kozmetičkom salonu "Aleks beauty estetic studio" koji nije bio upisan u registar zdravstvenih ustanova Agencije za privredne registre.

Ona takođe nije imala odgovarajuću stručnu spremu i nije se pridržavala uslova propisanih aktima Ministarstva zdravlja.

Tužilaštvo u saopštenju podseća da je tokom dokaznog saslušalo okrivljena negirala izvršenje krivičnog dela.

Preduzete su i druge dokazne radnje pretresanja prostorija koje okrivljena koristi, te su pribavljeni i dopisi Lekarske komore Srbije i Stomatološke komore Srbije, kojima je utvrđeno da okrivljena Paunović nije član tih komora, kao i da ne poseduje licencu za samostalan rad.

Takođe, pribavljeno je rešenje Agencije za privredne registre, iz kog proizlazi da je okrivljena registrovana kao preduzetnik Kozmetičkog salona "Aleks beauty estetic studio", dok je fotografijama "Instagram" naloga "alex_beauty_studiio" i "alex_studio" utvrđeno da se na njima između ostalog nude usluge estetske medicine, kao i hijaluronski fileri iglom.

Prvo osnovno tužilaštvo od letos je podiglo još dve optužnice protiv Save Kneževića i njegove majke, kao i protiv Olgice Markanović takođe zbog nadrilekarstva. Za isto delo tereti se i Olgica Lončar optužnim predlogom Trećeg osnovnog javnog tužilaštva iz novembra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kakvu kaznu će dobiti nadrilekari Savo Knežević i njegova majka?
Operacija katarakte

Ulepšavali, lečili...

13.09.2021. 12:00

Kakvu kaznu će dobiti nadrilekari Savo Knežević i njegova majka?

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je sudu optužni predlog protiv Save Kneževića (23) i njegove majke Danijele (49), koji se sumnjiče za nardilekarstvo, kojim je narušeno zdravlje sedam osoba.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
26.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve