Hronika
24.03.2023. 16:00
Beta

Hapšenje u Šapcu

Oštetile budžet Srbije za više od 200 miliona dinara?

hapšenje
Izvor: Shutterstock

Poreska uprava Srbije objavila je da su uhapšene dve osobe koje se sumnjiče za krivična dela poreske utaje i poreske prevare u vezi sa PDV-om, za iznos veći od 200 miliona dinara, a u zajedničkoj akciji inspektora Poreske policije iz Niša i pripadnika MUP-a, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Šapcu.

Kako je navedeno, osumnjičeni su, kao odgovorna lica dva privredna društva, u periodu od 1. decembra 2019. do 31. decembra 2021. godine, uvozili polovne automobile, koje su zatim prodavali fizičkim licima za gotov novac.

Promet nisu evidentirali u poslovnim knjigama, a gotovinu od prodaje nisu uplaćivali na račune privrednih društava, već su je zadržali za sopstvene potrebe.

Na taj način, izbegli su obračun i plaćanje PDV, poreza na prihode od kapitala i poreza na dobit pravnih lica, kao i naknadu za korišćenje javnih dobara, koji posle upotrebe postaju posebni tokovi otpada, oštetivši na taj način budžet Srbije u ukupnom iznosu od 200,77 miliona dinara.

Protiv osumnjičenih su podnete krivične prijave.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Uhapšen zbog pokušaja dvostrukog ubistva ispred kladionice
Hapšenje, lisice

Beograd

16.03.2023. 18:40

Uhapšen zbog pokušaja dvostrukog ubistva ispred kladionice

Beogradska policija uhapsila je L. S. (28) zbog sumnje da je pokušao da ubije dvojicu muškaraca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
Close
Vremenska prognoza
mist
15°C
28.05.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve