Hronika
10.12.2021. 14:24
Tanjug

Tužilaštvo

Podneta optužnica protiv Dijane Hrkalović

sud, sudnica
Izvor: Shutterstock

Tužilaštvo za organizovani kriminal podnelo je sudu optužni predlog protiv bivše državne sekretarke u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijane Hrkalović zbog trgovine uticajem.

Optužnim predlogom pored Hrkalović obuhvaćeni su i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić i načelnik odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković, rečeno je Tanjugu u tužilaštvu.

Tužilaštvo je takođe tražilo da joj sud produži pritvor po dva nova osnova - zbog postojanja opasnosti od bekstva i uticaja na saučesnike.

Odluku o pritvoru danas treba da donese Specijalni sud.

Ona je do sada bila u pritvoru zbog opasnosti da će uticati na svedoke , a kako su istražne radnje završene ovaj osnov za pritvor je otpao.

Hrkalovićka se tereti da je izvršila dva krivična dela trgovina uticajem za koje je zaprećena kazna zatvora između jedne i osam godina zatvora.

Šušnjić se takođe tereti za krivično delo trgovina uticajem, a Milenković za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Bivša državna sekretarka MUP-a se sumjiči da je uticala na Milenkovića da ne dostavi blagovremeno neke izveštaje tužilaštvu u vezi sa ubistvom Vlastimira Miloševića, poznatom kao "ubistvo na šinama", za koje je bio optužen, a kasnije pravosnaznzo oslobođen Veljko Belivuk, koji je sada optužen za najbrutalnija krivična dela kao vođa kriminalne grupe "Principi".

Pre 20-ak dana protiv nje je proširena istraga zbog sumnje da je zajedno sa Šušnjićem neovlašćeno prisluškivala bosanskog kriminalca Darka Eleza, koji je nedavno izručen iz Srbije Bosni i Hercegovini zbog niza tamo počinjenih krivičnih dela.

Na taj način su, kako se sumnja, uticali da on ne dođe pod obradu drugih policijskih odeljenja.

Sve navode krivičnih prijava protiv nje, Hrkalovićka je negirala na saslušanjima u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Hrkalovićka je uhapšena u petak 15. septembra nakon zajedničkog rada Tužilaštva i Sektora unutrašnje kontrole MUP-a i iste noći joj je određen pritvor, dok se Milenković i Šušnjić brane sa slobode.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Proširena istraga protiv Dijane Hrkalović
Zatvor

Organizovani kriminal

22.11.2021. 16:10

Proširena istraga protiv Dijane Hrkalović

Bivša sekretarka u Ministarstvu unustrašnjih poslova Dijani Hrkalović ponovo je saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal u okviru proširene istrage koja se protiv nje vodi zbog trgovine uticajem, rečeno je Tanjugu utom tužilaštvu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
25.06.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve