Hronika
20.09.2022. 12:44
Beta

Tužilaštvo

Podneta optužnica protiv profesora Arhitektonskog fakulteta zbog polnog uznemiravanja

sud
Izvor: Shutterstock

Prvo osnovno javno tužilaštvo podnelo je Optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv profesora na Arhitektonskom fakultetu V.P. zbog dva krivična dela "polnog uznemiravanja".

Tužilaštvo predlaže da sud okrivljenog oglasi krivim i izrekne mu uslovnu osudu kazne zatvora u trajanju od jedne godine, sa rokom proveravanja od dve godine.

U saopšenju tužilaštva se navodi da je okrivljeni od novembra 2021. godine do 20. maja ove godine polno uznemiravao oštećene A.T. i M.D, verbalnim, neverbalnim i fizičkim ponašanjem koje je izazvalo strah i stvorilo ponižavajuće i uvredljivo okruženje oštećenih.

Optužni predlog je podnet nakon što su tri oštećene podnele predlog za krivično gonjenje okrivljenog, njegovog saslušanja, i ispitivanja svedoka i oštećenih od kojih je jedna povukla prijavu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Aleksić odbacuje sve optužbe: "One bolje glume nego u filmovima"
Miroslav Aleksić 2.2.2022.

Viši sud u Beogradu

02.02.2022. 12:48

Aleksić odbacuje sve optužbe: "One bolje glume nego u filmovima"

Vlasnik škole glume Miroslav Aleksić počeo je u Višem sudu u Beogradu da iznosi detaljnu odbranu, odbacujući kao netačne sve navode optužnice za više silovanja i polnih uznemiravanja polaznica njegove škole.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve