Hronika
04.05.2023. 12:38
R.E.

Šid i Batrovci

Pogledajte gde su carinici pronašli 21.690 paklica cigareta

1
Izvor: MUP Srbije

Carinici su na graničnim prelazima Šid i Batrovci, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj krijumčarenja 21.690 paklica različitih cigareta, skrivenih u posebno dograđenoj pregradi toaleta jednog autobusa.

Pomenuti autobus stranih registarskih oznaka, koji je sa 20 putnika i tri vozača bio na putu ka Sloveniji, izdvojen je 2. maja za detaljan pregled na graničnom prelazu Šid. 

1
Izvor: MUP Srbije

Prilikom kontrole carinici su na spojevima lima u autobuskom toaletu uočili svežu farbu i silikon, zbog čega je autobus pod pratnjom upućen na granični prelaz Batrovci, radi pregleda mobilnim skenerom.

1
Izvor: MUP Srbije

Prilikom skeniranja, u predelu toaleta, tačnije rezervoara za fekalni otpad uočene su nepravilnosti, a daljim pregledom, uz pomoć fiber optike, utvrđeno je, da je naknadno dograđena šupljina pomenutog prostora ispunjena cigaretama.

Pošto je uklonjen lavabo, pregrada od polistera i nekoliko limenih poklopaca, došlo se do skrivene šupljine iz koje je izvađeno 2.169 boksova (43.380 komada) cigareta ''Marlboro'', ''Winston'', ''Camel'' i ''Kent''.

1
Izvor: MUP Srbije

Krijumčarene cigarete su zajedno sa autobusom i jednim od vozača predate u dalju nadležnost policije i tužilaštva.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Spaljeno više od 70 tona zaplenjenih cigareta (FOTO, VIDEO)
1

Termoelektrana Obrenovac

05.04.2023. 09:23

Spaljeno više od 70 tona zaplenjenih cigareta (FOTO, VIDEO)

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave kriminalističke policije, u saradnji sa Upravom carina, uništili su više od 70 tona različitih vrsta cigareta koje su zaplenjene u prethodne dve godine.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
29.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve