Hronika
15.09.2022. 09:49
Beta

MUP

Pojačana kontrola saobraćaja: Vežite pojas i odložite telefon

Policija
Izvor: Shutterstock

Policija će od 16. do 22. septembra sprovesti akciju pojačane kontrole saobraćaja u Srbiji koja će po navodima MUP, biti usmerena na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja mobilnog telefona i nekorišćenja sigurnosnog pojasa.

Akcija će biti sprovedena u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije Roadpol (mreža saobraćajnih policija Evrope) a policija će kontrolisati i pešake koji tokom prelaska kolovoza upotrebljavaju mobilni telefon i slušalice. 

Iz MUP-a su naveli da će uporedo sa tom akcijom biti sproveden i preventivni projekat Roadpol Dani bezbednosti čiji je cilj da barem jednog dana nijedno lice ne pogine u saobraćajnim nezgodama širom Evrope.

"U tu svrhu postavljena je internet prezentacija putem koje se građani mogu upoznati sa ciljevima projekta, kao i da potpišu simbolično obećanje da će poštovati saobraćajne propise", stoji u saopštenju.

Navodeći da je u prethodnih nedelju dana u saobraćajnim nezgodama u Srbiji poginulo 18 osoba, od kojih je sedmoro mlađih od 30 godina, MUP je apelovao na sve učesnike u saobraćaju a posebno na mlade vozače da poštuju saobraćajne propise i da "odgovornim ponašanjem doprinesu unapređenju svoje i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pijan vozio 200 na sat kroz Beograd!
test na alkohol

MUP

10.09.2022. 16:05

Pijan vozio 200 na sat kroz Beograd!

Policija će podneti prekršajne prijave protiv vozača "Audija" koji je pod dejstvom alkohola vozio autoputem kroz Beograd brzinom od skoro 200 kilometara na čas, saopšteno je iz MUP-a.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
22°C
27.09.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve